Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2013,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 2. 5. 2013, 9.13

8 let

Ivan Basso ne bo nastopil na dirki po Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanska Gazzetta dello Sport poroča, da 35-letni Ivan Basso ne bo nastopil na kolesarski dirki po Italiji, ki se v soboto prične v Neaplju. Vsekakor je tu hud udarec za ekipo Cannondale.

Italijanski športni časopis je objavil le kratko novičko, da Ivana Bassa ne bo na dirki zaradi ciste. Njegov zdravnik namreč ne dovoli, da bi Basso nastopil na dirki. Za dvakratnega zmagovalca dirke po Italiji (2006 in 2010) je to zagotovo hud udarec, saj se je zadnje pol leta pripravljal le na to dirko. Hkrati bo to hud udarec tudi za vodstvo ekipe Cannondale, katere kapetan bi bil Basso na dirki. Več o tem bomo zagotovo lahko napisali v naslednjih urah. Potrjeno je pa, da Alessandro Petacchi ne bo nastopil na dirki po Italiji. Italijanski veteran je pretekli teden objavil novico, da je zaključil kariero in prekinil pogodbo z ekipo Lampre-Merida.

Nekdaj odlični šprinter je namreč hotel prestopiti v belgijsko ekipo Omega Pharma-Quick Step in za njo nastopiti na dirki po Italiji. Na slednji bi bil pomočnik Marku Cavendishu v zaključkih šprinterskih etap. A Mednarodna kolesarska zveza (UCI) prestopa ni dovolila kljub temu, da bi veljavna pravila lahko to omogočila. Uraden prestopni rok je med 1. in 15. avgustom. Izven tega datuma lahko ekipo dobijo le kolesarji, ki so brez pogodbe. Zato je Petacchi prekinil pogodbo z nekdanjo ekipo in na ta način želel izsiliti prestop v drugo ekipo izven veljavnega prestopnega roka. A UCI prestopa ni odobrila in vprašanje, ki se poraja, je ali bo Petacchi lahko v pomoč Cavendishu na letošnji dirki po Franciji. Vsekakor se je pa pokazalo, da so pravila UCI tako napisana, da bi Petacchi v bistvu moral dobiti zeleno luč za prestop v belgijsko ekipo. Vsekakor se pa tokrat šprinterju in njegovim odvetnikom ni izšlo, saj so bili vsi skupaj premalo prepričljivi. Zgodba o nenadnem zaključku kariere je smrdela že od samega začetka. Smo pa še enkrat lahko videli, da imajo odvetniki in šprinterji veliko skupnega. Vsi so največkrat zelo dobro plačani in ves čas iščejo luknje v zakonih ali v glavnini, da lahko izkoristijo sistem ali delo drugih.

Ne spreglejte