Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
18.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Peter Sagan Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia

Četrtek, 24. 10. 2019, 18.04

4 leta, 5 mesecev

giro d`italia 2020

Potrdili pričakovanja: na Giru 2020 številne gorske preizkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Peter Sagan | Peter Sagan bo prihodnje leto prvič nastopil na Giru. | Foto Reuters

Peter Sagan bo prihodnje leto prvič nastopil na Giru.

Foto: Reuters

Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan bo leta 2020 prvič v karieri nastopil na eni od najprestižnejših dirk na svetu, italijanskem Giru. Prireditelji danes predstavljajo traso dirke za leto 2020, so pa že potrdili, da bo med udeleženci tudi Sagan.

Primož Roglič - sprejem v Zagorju 2019
Sportal Roglič ostaja prvi, Pogačar 15.

Predstavitev 103. izvedbe dirke poteka v Milanu, udeležil pa se je je tudi Sagan in potrdil, da bo spomladi 2020 prvič v karieri tudi sam na njej.

"Italija ima posebno mesto v mojem srcu. Tam sem prvič ostal svetovni prvak, dolgo sem tekmoval v italijanskih moštvih. Vsak kolesar si želi vsaj enkrat nastopiti na tej klasični dirki, zdaj je prišel čas tudi zame. V zadnjih desetih letih sem sodeloval na številnih močnih dirkah v tej državi, a sem čutil, da mi nekaj manjka," je dejal trikratni svetovni prvak.

Začetek na Madžarskem

Giro 2020 se bo sicer začel z gostovanjem na Madžarskem 9. maja, tam bodo prve tri etape. Po 3579 kilometrih se bo končal 31. maja v Milanu.

Druga etapa dirke po Italiji bo Saganu še posebej všeč, saj se bo končala v Györju, mestu tik ob slovaški meji in le nekaj ur oddaljenem od njegovega rojstnega kraja Žiline.

Saganova ekipa Bora-Hansgrohe pa je še sporočila, da bo imel Slovak naslednje leto dvojni spored, saj bo le mesec po koncu dirke po Italiji startal še na največji večetapni dirki na svetu po Franciji.

Primož Roglič Giro Verona | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA

Etapi tudi na Etno in v Vidmu

Razkritje etap je potrdilo pričakovanja, da bo naslednje leto Giro težka dirka s številnimi gorskimi preizkušnjami. Začetek na Madžarskem bo sicer ravninski, prva etapa pa bo ponudila tudi enega od treh kronometrov. Drugi bo na sporedu 23. maja, tretji pa zadnji dan v Milanu.

Že peta etapa bo imela cilj na vulkanu Etni na Siciliji, na katero ima lepe spomine Jan Polanc, ki je tam zmagal leta 2017. Zadnji teden pa bo skorajda peklenski in pisan na kožo hribolazcem, saj se bodo kolesarji preselili v Alpe ter kolesarili do znanih smučarskih središč (Piancavallo, Sestriere, Madonna di Campiglio).

Najbližje Sloveniji bo Giro prišel 26. maja, ko bo etapa v Furlaniji Julijski krajini. Start bo v Vidmu, kolesarji bodo prek Čedada prišli skorajda do Slovenije, potem pa se bodo obrnili na zahod, cilj etape bo v mestu San Daniele del Friuli.

Preberite še:

Wout van Aert
Sportal Bo moral Rogličev moštveni kolega nekdanjemu direktorju plačati milijon evrov?
Ne spreglejte