Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 18.02

8 let

Ekipa Euskaltel-Euskadi prekinila pogajanja s Fernandom Alonsom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo španske ekipe Euskaltel-Euskadi je za španske medije potrdilo, da so pogajanja z voznikom formule 1 Fernandom Alonsom o prevzemu ekipe padla v vodo.

Že dolgo časa je znano, da bo ekipa Euskaltel-Euskadi ob koncu leta zaradi pomanjkanja denarja (sponzorjev) prenehala delovati. Pred dobrim mesecem se je kot morebitni rešitelj pojavil Španec Fernando Alonso. Z njegovimi predstavniki so se začela pogajanja o odkupu licence Pro Team. Ta naj bi po poročanju španskega časnika AS Alonsa stala dva milijona evrov na leto oziroma osem milijonov evrov za prihodnje štiri sezone. Poleg tega je vodstvo ekipe pričakovalo, da bo Alonso na svoja pleča prevzel vse veljavne pogodbe, ki jih je imelo vodstvo ekipe za prihodnjo sezono. Govorilo se je tudi o tem, da naj bi Alonso odkupil tudi avtomobile in avtobus ter spoštoval pogodbi z opremljevalcema ekipe s kolesi (Orbea) in oblačili (Bioracer). A vodstvo ekipe je danes objavilo, da je prekinilo pogajanja z Alonsovimi predstavniki, in poudarilo, da zaradi zaupnosti pogajanj ne smejo navesti vzrokov, zakaj so se tako odločili. Na cesti je tako ostalo 14 kolesarjev ter nekaj športnih direktorjev in spremljevalnih oseb, ki imajo zdaj zelo malo možnosti, da najdejo novega delodajalca. Večina ekip je namreč že zasedenih. Kolesarji, ki so imeli z ekipo veljavno pogodbo za prihodnjo sezono, so: Samuel Sanchez, Mikel Nieve, Igor Anton, Mikel Landa, Ion Izaguirre, Romain Sicard, Egoi Martinez, Gorka Verdugo, Juan Jose Lobato, Garikoitz Bravo, Jon Aberasturi, Pello Bilbao, Miguel Minguez in Ruben Perez.

Z ekipo sta imela pogodbo za letošnjo sezono tudi Slovenca Robert Vrečer in Jure Kocjan. Za Sportal sta oba potrdila, da še nimata ekipe za prihodnje leto!

Ne spreglejte