Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mark Cavendish

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 22.11

8 let

Dve ekipi že objavili širši seznam kolesarjev za Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvi ekip Omega Pharma-Quick Step in Giant-Shimano sta objavili širši seznam kolesarjev za nastop na letošnji kolesarski dirki po Franciji. Na njej ne bo nastopil Tom Boonen.

Nizozemska ekipa Giant-Shimano je objavila seznam 13 kolesarjev. V ožji izbor so se uvrstili Nikias Arndt, Roy Curvers, Bert De Backer, John Degenkolb, Dries Devenyns, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Cheng Ji, Marcel Kittel, Koen De Kort, Albert Timmer in Tom Veelers. Vsekakor lahko pričakujemo na Touru oba najboljša šprinterja (Degenkolb in Kittel) in izkušena Simona Geschkeja in Toma Veelersa. Zaradi sponzorja bi lahko mesto v ekipi dobil tudi Kitajec Cheng Ji, ki je njen član že šesto sezono zapored. Vsekakor je to ekipa, ki se bo osredotočila le na ciljne šprinte glavnine in se ne bo obremenjevala z uvrstitvijo v skupnem seštevku dirke.

Belgijska ekipa Omega Pharma-Quick Step je objavila seznam naslednjih kolesarjev: Jan Bakelants, Mark Cavendish, Thomas De Gendt, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Alessandro Petacchi, Mark Renshaw, Gert Steegmans, Niki Terpstra, Matteo Trentin in Martin Velits. V tej ekipi se bo zagotovo vse vrtelo okrog Britanca Marka Cavendisha in Poljaka Michala Kwiatkowskega. Zadnji je na pravkar končani dirki Criterium du Dauphine dajal vtis, da je povsem nepripravljen. Za nameček ga ni bilo na štartu sedme etape in je predčasno odšel s tekmovanja. Vsekakor je to zelo skrb zbujajoč znak za vodstvo ekipe, ki je letos želelo vse staviti na tega 24-letnega kolesarja. Lanski Tour je Kwiatkowski v skupnem seštevku končal na 11. mestu. Vodstvo ekipe bo dokončen seznam deveterice objavilo prihodnji ponedeljek. Znano je že, da bo Tom Boonen prva rezerva in bo na dirki vozil v primeru, če bo kdo izmed izbrane deveterice zaradi poškodbe prisiljen odpovedati nastop.

Ne spreglejte