Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2022,
15.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

BikeExchange-Jayco Luka Mezgec Tour de France Tour de France Tour Dirka po Franciji Bahrain Victorious Jan Tratnik Matej Mohorič Matej Mohorič

Petek, 24. 6. 2022, 15.45

1 leto, 9 mesecev

Ekipi Bahrain Victorious in BikeExchange Jayco za Tour 2022

Potrjeni še trije Slovenci s pomembno nalogo na Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Mohorič Tratnik Polanc | Tratnik je v četrtek zmagal kronometer za DP, Mohorič pa je bil drugi. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Tratnik je v četrtek zmagal kronometer za DP, Mohorič pa je bil drugi.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Kolesarska ekipa Bahrain Victorious je predstavila postavo za Dirko po Franciji. Na najprestižnejši večetapni preizkušnji bosta barve ekipe, ki jo sestavljajo številni Slovenci, zastopala tudi slovenska kolesarja Matej Mohorič in Jan Tratnik. Svojo osmerico so predstavili tudi v BikeExchange Jayco. Zraven je tudi Luka Mezgec.

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Številne pasti za Rogliča in Pogačarja

Na 109. izdajo Toura se Bahrain Victorious podaja v močni zasedbi in računa na stopničke v skupni razvrstitvi. Glavna aduta bosta Avstralec Jack Haig in Italijan Damiano Caruso, pomočniki pa bodo Jan Tratnik, Poljak Kamil Gradek, Britanec Fred Wright, Španec Luis Leon Sanchez, Slovenec Matej Mohorič in Belgijec Dylan Teuns.

"Naš cilj je, da si kot ekipa priborimo prve stopničke na Touru, ki so nam z Lando za las ušle leta 2020. Imamo res močno postavo za težak Tour, ki bo poln izzivov. A mislim, da imamo v postavi prave kolesarje za vse te različne naloge, tako da bosta naša glavna moža Jack in Damiano lahko izpolnila zadane cilje, drugi pa bodo dobili priložnost za kakšno etapno zmago," je za spletno stran ekipe dejal športni direktor Bahraina Gorazd Štangelj.

Mohorič: Moj cilj je še kakšna etapna zmaga

Eden ključnih pomočnikov bo Mohorič, lani zmagovalec na dveh posamičnih etapah. Kot so zapisali v predstavitvi ekipe, bo prav on eden glavnih pomočnikov kolegoma, ki se bosta borila za čim višjo skupno uvrstitev, obenem pa bo prežal na priložnost, da še poveča zbirko lastnih etapnih zmag na Dirki po Franciji. "Moj cilj je, da bi na letošnjem Touru dosegel še kakšno etapno zmago. Moja najljubša etapa je peta, s ciljem v arnberškem gozdu, kjer sem že bil prvi na dirki Pariz−Roubaix, rad pa bi to ponovil še julija. Počutim se odlično, dobro smo delali in skupaj nam lahko uspe še boljša dirka kot lani."

V ekipi BikeExchange za Tour tudi Mezgec

Luka Mezgec | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Luka Mezgec Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kot so zapisali v ekipi BikeExchange Jayco, bosta vodilna v osmerici Nizozemec Dylan Groenewegen, do zdaj zmagovalec štirih etap na Touru, in Avstralec Michael Matthews, nosilec zelene majice in zmagovalec treh etap. "Čas je za nov spektakel, in veseli smo, da se vračamo nazaj v normalne okoliščine, ko se nam lahko pridružijo tudi navijači in partnerji. V zadnjih mesecih smo trdo garali. Izbrali smo dobro uravnoteženo ekipo, ki je sposobna zmagovati na etapah. Vsako priložnost bomo zgrabili z obema rokama. Verjamemo v ekipo, ki smo jo sestavili," je za spletno stran ekipe dejal direktor Brent Copeland.

Dirka po Franciji se bo začela prvega julija, prva etapa pa bo tokrat v danskem Köbenhavnu.

DP kolesarstvo kronometer
Sportal Tratnik v tesnem obračunu ugnal Mohoriča, Žigartova drugič prvakinja #foto
Ne spreglejte