Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2021,
10.58

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia UAE Emirates Joe Dombrowski

Četrtek, 13. 5. 2021, 10.58

2 leti, 11 mesecev

Drama na 5. etapi Gira terjala še en velik davek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Peta etapa italijanskega Gira je močno prerešetala karavano. Zaradi hudega padca, ki ga je povzročilo bližnje srečanje z redarjem, ki je opozarjal na bližino cestnega otoka, sta dirko že včeraj zapustila kapetan ekipe Bahrain Victorious Mikel Landa, ki si je zlomil ključnico in nekaj reber, ter Francoz Francois Bidard (AG2R Citroen), ki je zaradi zloma ključnico že odpotoval domov. Zaradi (ločenega) padca v peti etapi je dirko končal tudi ruski kolesar Ineosa Pavel Sivakov, ki si je poškodoval ramo, danes pa je spisek odstopov dopolnil še moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Emirates Joe Dombrowski, ki je med padcem s kolesa nehote sklatil še Lando.

Tudi Američan Joe Dombrowski je bil včeraj udeležen v padcu, ki se je zaradi trčenja ob redarja, ki je opozarjal na cestni otok, zgodil slabe štiri kilometre pred ciljem, a je uspel prikolesariti do cilja. Z zaostankom osmih minut, pa vendar. 

Čeprav je sprva kazalo, da se pri padcu ni huje poškodoval, pa so danes iz ekipe sporočili, da je nevropsihološko testiranje pokazalo, da ima težave z ravnotežjem. Pregled so ponovili danes zjutraj in težava je še večja kot prej.

Dombrowski ima uradno pretres možganov in dirke ne bo nadaljeval, so sporočili iz ekipe.

Nesrečo naj bi sprožil eden od kolesarjev UAE, ki se je tik pred prometnim otokom odločil za menjavo smeri:

Dombrowski je bil sicer dobro na poti. Zmagal v 4. etapi Gira z gorskim ciljem na Sestoli, kar je največji uspeh v njegovi karieri, in je včeraj nosil modro majico najboljšega na gorskih ciljih. V skupnem seštevku dirke je bil odličen drugi. Za vodilnim Alessandrom De Marchijem je imel 22 sekund zaostanka in je resno računal na to, da lahko obleče rožnato majico.

Ravno včeraj je praznoval okrogli jubilej, 30. rojstni dan, večer pa namesto v družbi sotekmovalcev preživel v bolnišnici.

Joe Dombrowski je zmagal v 4. etapi in bil v skupnem seštevku Gira odličen drugi. Sanje o rožnati majici so se razblinile v zaključku 6. etape.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Joe Dombrowski je zmagal v 4. etapi in bil v skupnem seštevku Gira odličen drugi. Sanje o rožnati majici so se razblinile v zaključku 6. etape. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Danes so iz ekipe Bahrain Victorius sporočili, da je Landa z zasebnim letalom že odpotoval domov v Vitorio, kjer ga čaka operacija.

Danes je na Giru na sporedu prva gorska etapa.

Ne spreglejte