Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 6. 2010,
23.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 12. 6. 2010, 23.48

8 let

Dobra forma kolesarjev ekipe Zheroquadro-Radenska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvat Matija Kvasina bo na letošnji kolesarski dirki Po Sloveniji adut ekipe Zheroquadro-Radenska, ki jo vodi nosilec bronaste medalje s svetovnega prvenstva leta 2001 Andrej Hauptman.

Ekipo bo sestavljalo pet slovenskih kolesarjev ter Rus Ovečkin, Italijan Caddeo in Kvasina. O pričakovanjih povezanih z nastopom na največji in edini etapni kolesarski dirki v Sloveniji za člane, je Hauptman za Sportal dejal: "Tako kot za vse slovenske ekipe, je tudi za našo ekipo dirka Po Sloveniji višek sezone. Za nas je ta dirka zelo pomembna in na njo smo se tudi posebej pripravljali. Edina pomanjkljivost ekipe, s katero bomo nastopili na dirki je, da nimamo izrazitega šprinterja. Zato bo naša taktika dirkanja drugačna, kot bo taktika ekip, ki imajo v svojih vrstah šprinterje. V prvih dveh in v zadnji etapi bomo poskušali sodelovati pri pobegih in bomo tako iskali priložnost, da dosežemo dober rezultat. Kolesarji so zelo dobro pripravljeni. Želimo si dobre uvrstitve v generalni razvrstitvi."

Hauptman, ki je v času svoje kariere na dirki Po Sloveniji leta 1998 slavil dve etapni zmagi, je predstavil tudi svoje videnje razpleta posameznih etap: "Odločitev dirke bo na Krvavcu. Prvi dve etapi sta zelo razgibani in lahko pride tudi do kakšnega presenečenja. Potrebno bo biti zelo pazljiv, da se dirka ne odloči v prvih dveh etapah še pred vzponom na Krvavec. Kaj hitro se lahko pripeti, da bi se kakšen "klancar", na katerega ne računamo, znašel v pobegu in ga ekipe ne bodo lovile. Druga etapa s ciljem v Beljaku bo dobra priložnost, da pridobiš kakšno sekundo pred tekmeci. V etapi, ki se je pred tremi leti končala v Beljaku, si je Vincenzo Nibali na zadnji klanec prikolesaril nekaj sekund prednosti. Med dirko bomo morali biti ves čas zelo pazljivi in taktično zreli, da bomo lahko pripeljali svoje adute za vzpon na Krvavec pod vznožje slednjega v ospredju."

Hauptman, ki se lahko ponaša s 3. in 4. mestom na svetovnem prvenstvu in 5. mestom na olimpijskih igrah, med favorite šteje naslednje kolesarje, ki nastopajo v slovenskih klubih: Tomaž Nose, Mitja Mahorič (oba Adria Mobil), Gašper Švab (Sava) in Matija Kvasina (Zheroquadro-Radenska).

Ne spreglejte