Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2022,
15.11

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

kazen doping Danilo Hondo

Petek, 13. 5. 2022, 15.11

1 leto, 11 mesecev

danilo hondo

Tri leta po priznanju zlorabe dopinga prejel kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Danilo Hondo | Danilo Hondo je tri leta po javnem priznanju zlorabe dopinga v televizijskem intervjuju prejel kazen disciplinske komisije švicarskega športa. | Foto Guliverimage

Danilo Hondo je tri leta po javnem priznanju zlorabe dopinga v televizijskem intervjuju prejel kazen disciplinske komisije švicarskega športa.

Foto: Guliverimage

Nekdanji nemški kolesar in trener švicarske članske reprezentance Danilo Hondo je tri leta po javnem priznanju zlorabe dopinga v televizijskem intervjuju prejel kazen disciplinske komisije švicarskega športa.

Danilo Hondo
Sportal Del afere Seefeld tudi Danilo Hondo: Imel sem šibek trenutek

Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je disciplinsko telo Hondi potrdilo začasno izključitev iz športa v dolžini dveh let in pol, izrekli pa so mu tudi plačilo globe v višini 12.500 švicarskih frankov (12.000 evrov) sodnih stroškov in odškodnine.

Hondo, ki je od januarja 2015 do maja 2019 delal kot trener v Švici, najprej je treniral mlajše selekcije, je na sojenju v zvezi z afero Aderlass na münchenskem sodišču priznal, da je v letih 2011, 2012 in 2013 uporabljal storitve zdravnika Marka Schmidta in pod njegovim nadzorom opravljal transfuzijo krvi oziroma krvni doping.

Hondo, ki ima na otoku Majorka prodajalno s kolesi, je bil leta 2019 zaposlen kot trener pri švicarski kolesarski zvezi, ko so avstrijski preiskovalci razkrili dopinški krog, vključno s transfuzijami krvi v povezavi z zloglasnim zdravnikom v Nemčiji.

Pred tremi leti je v intervjuju za nemško televizijsko postajo ARD priznal, da je za transfuzije krvi v letu 2011 Schmidtu plačal 30.000 evrov. Po intervjuju je švicarska kolesarska zveza s Hondo nepreklicno prekinila sodelovanje.

Ena kazen že potekla, druga pogojna

Nekdanjemu poklicnemu kolesarju so izrekli znižano sankcijo zaradi priznanja in sodelovanja v postopku. Oseminštiridesetletniku so izrekli prepoved dela v športu za dve in pol leti z veljavo za nazaj od septembra 2019. Ta kazen je že potekla, preostali del prepovedi delovanja v športu v dolžini pet let in pol pa so spremenili v pogojno kazen zaradi "njegove izpovedi in širokega sodelovanja", je sporočil švicarski olimpijski komite.

Petacchi
Sportal Alessandro Petacchi šokiran nad poročanjem: Kriv je slab prevod!
Ne spreglejte