Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2011,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dirka po Italiji Mark Cavendish Alberto Contador

Četrtek, 19. 5. 2011, 18.02

8 let

Cavendishu že tretja letošnja zmaga na Giru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mark Cavendish je zmagovalec 12. etape 94. kolesarske dirke po Italiji (2.WT). Roza majica vodilnega ostaja na ramenih Alberta Contadorja. Dirka se s petkom začne zares.

Že na sedmem kilometru 184 kilometrov dolge etape so glavnini pobegnili štirje kolesarji. Michal Golas (Vacansoleil-DCM), Stef Clement (Rabobank), Davide Ricci Bitti (Farnese Vini) in Miguel Minguez Ayala (Euskaltel-Euskadi) so bili ubežniki, katerim je glavnina dovolila največ pet minut prednosti. Trinajst kilometrov do cilja je bilo njihove avanture konec. Začel se je boj med ekipami, ki imajo v svojih vrstah šprinterje. Na sporedu je bila namreč predzadnja šprinterska etapa na letošnji dirki. Zato se je kilometer in pol do cilja pripetil padec v glavnini in v ospredju je ostala le peščica kolesarjev. Mark Cavendish nato ni imel težkega dela in je po zmagi na ekipnem kronometru v 1. etapi in zmagi v ciljnem šprintu 10. etape vknjižil že tretjo zmago na letošnji dirki. Zanj, kot tudi za večji del preostalih šprinterjev, je tako letošnji Giro končan.

Dirka pa se bo s petkovo 13. etapo začela zares za kolesarje, ki želijo biti uvrščeni med najboljšimi v skupnem seštevku. Prav tako v naslednjih devetih etapah čaka pravi pekel tudi kolesarje, ki bodo želeli dirko le končati. Tudi za Slovenca Gorazda Štanglja in Simona Špilaka, ki bosta še naprej garala za Romana Kreuzigerja in Micheleja Scarponija. Cilj petkove 13. etape bo v Avstriji na Grossglocknerju. Pred kolesarji so verjetno najbolj pomembne tri etape na letošnji dirki. V ponedeljek bo na sporedu drugi oz. zadnji dan odmora na dirki. Slednja se bo končala prihodnjo nedeljo v Milanu.

Ne spreglejte