Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2014,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mark Cavendish Dirka po Italiji

Petek, 18. 4. 2014, 21.43

8 let

Cavendish ne bo nastopil na dirki po Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanski kolesar Mark Cavendish bo izpustil nastop na letošnji dirki po Italiji. Za pripravo na nastop na dirki po Franciji, ki je njegov prvi v letošnji sezoni, je izbral tri druge etapne dirke.

Osemindvajsetletni Cavendish, ki je letos drugo sezono v belgijski ekipi Omega Pharma-Quick Step, je doslej na dirki po Italiji osvojil že 15 etap. Samo lani jih je dobil pet. Tudi letos je imel v programu nastop na dirki, a ima vse od dirke Milano‒San Remo zdravstvene težave. "Vsi vedo, da je moj letošnji cilj dirka po Franciji. Ves moj program je podrejen temu. Zato bom moral izpustiti nastop na dirki po Italiji. Vsekakor sem žalosten, saj je to dirka, na kateri sem dosegel sijajne zmage in na katero me vežejo lepi spomini. A ker je dirka po Franciji moj največji letošnji cilj, smo se morali tako odločiti. Nastopil bom na dirki po Turčiji, ki je odlično organizirana. Podobno velja tudi za dirko po Kaliforniji, kjer bom stopnjeval formo za nastop na dirki po Švici. Ta bo moja zadnja pred dirko po Franciji," je za spletno stran ekipe, katere član je, dejal Cavendish, eden izmed petih kolesarjev, ki so doslej osvojili majice najboljšega po točkah na dirki po Italiji, dirki po Franciji in dirki po Španiji.

"Zaradi zdravstvenih težav, ki jih je imel Cavendish v zadnjem obdobju, smo morali nekoliko spremeniti njegov tekmovalni koledar. Vsekakor je škoda, saj je Cavendish že na dirki Milano‒San Remo dokazal, kako dobro pripravljen je. Če ne bi zbolel, bi lahko na dirkah, ki so bile na sporedu zatem, dosegel nekaj dobrih rezultatov. A spremeniti smo morali tekmovalni program, da ga čim boljše pripravimo za dirko po Franciji," je dodal Rolf Aldag, ki v ekipi skrbi za tekmovalni program kolesarjev. "Cavendish trenutno trenira v Italiji. Na dirki po Turčiji bo imel ob sebi močno ekipo. Dirka po Turčiji bo dirka začetka drugega dela letošnje sezone, vrhunec pa bo dirka po Franciji," je sklenil Aldag. Največji cilj Cavendisha je zmaga v prvi etapi dirke po Franciji, ki se konča v mestu Harrogate. Od tam namreč prihaja njegova mama. Cavendish je letos dosegel dve zmagi.

Ne spreglejte