Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 6. 2014,
19.43

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

kolesarstvo

Torek, 10. 6. 2014, 19.43

8 let, 6 mesecev

Bo Carlos Alberto Betancur nastopil na dirki po Franciji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Štiriindvajsetletni kolumbijski kolesar Carlos Alberto Betancur, ki je član francoske ekipe Ag2r-La Mondiale, bi moral pretekli teden pripotovati v Francijo. Na letališče v Lyonu ga preprosto ni bilo.

Zadnja dirka, na kateri je Betancur nastopil, je bila konec aprila Valonska puščica, po kateri je zaradi bronhitisa odpovedal nastop na dirki Liege‒Bastogne‒Liege. Zmagovalec letošnje tekme Pariz‒Nica je konec aprila odpotoval domov v Kolumbijo. V Francijo bi se moral vrniti 3. junija, ko ga je na letališču v Lyonu čakal član ekipe, a Betancur v Francijo ni prispel. Dva dni zatem je namreč vodstvo ekipe skupaj z njim hotelo v Chamberyju obnoviti delovni vizum. Betancur je nato v telefonskem razgovoru športnemu direktorju ekipe Biondi Laurentu dejal, da je preveč utrujen, da bi lahko nastopil na dirki po Švici, kot je bilo sprva dogovorjeno. Vincent Lavenu, menedžer ekipe Ag2r-La Mondiale, je za medije potrdil, da je poskušal tudi sam navezati stik z Betancurjem, a mu ni uspelo. Stik z njim je poskušal vzpostaviti tudi njegov trener Michele Bartoli, a mu prav tako ni uspelo. "Niti njegovemu trenerju ni uspelo navezati stika z njim. Vsekakor lahko rečem, da je nastop Betancurja na dirki po Franciji zaradi tega neznanka. Je izjemen talent, a ga je težko voditi. Zavedam se dejstva, da ima prav vse lastnosti, da bi lahko zmagal na tritedenski dirki, a mu to ne bo uspelo, če se ne bo spremenil. Vsekakor se mora čim prej vrniti na pravo pot in na dirke, če želi kaj imeti od kariere. Betancur ob sebi močno potrebuje družino in ko enkrat odpotuje domov, je zelo težko doseči, da se vrne v Evropo na dirke," je za francosko agencijo AFP dejal Lavenu.

Betancur je dirko po Italiji lani končal na petem mestu. Letos je zmagal na dirkah Pariz‒Nica in Tour du Haut Var, a je nato kar razočaral na vseh preostalih, na katerih je nastopil. Dosegel je že pet zmag. Vsekakor lahko rečemo, da je imela doslej njegova letošnja sezona že kar nekaj vzponov in padcev. Giuseppe Acquadro, ki je menedžer Batancurja, je dejal, da bo Batancur danes dal obširno izjavo v povezavi s temi dogodki.

Ne spreglejte