Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Jarc

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 21.12

8 let

Blaž Jarc: Priprave na novo sezono so že v polnem teku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo nemške kolesarske ekipe NetApp-Endura, ki nastopa s profesionalno kontinentalno licenco, je potrdilo imena 20 kolesarjev, ki bodo v letu 2014 zastopali njihove barve.

V letošnji sezoni je bilo v ekipi registriranih 21 kolesarjev, med katerimi je tudi 25-letni Slovenec Blaž Jarc, ki je že lani z ekipo pogodbo podaljšal za dve sezoni. Vodstvo ekipe, ki jo vodi menedžer Ralph Denk, ni podaljšalo pogodbe štirim kolesarjem, ki so bili letos člani ekipe. To so Nemca Markus Eichler (Stölting), Roger Kluge (IAM Cycling), Britanec Russell Downing (NFTO) in Šved Alexander Wetterhall. Ekipo so okrepili trije kolesarji, od katerih je najbolj znan Portugalec Tiago Machado (RadioShack-Leopard). Novinca v ekipi sta še Irec Sam Bennett (An Post-ChainReaction) in Čeh Frantisek Padour (Bauknecht-Author). Ekipo sta okrepila tudi 39-letni Andre Schulze (Euskaltel-Euskadi) in 36-letni Avstrijec Christian Pomer, ki bosta v ekipi opravljala delo športnega direktorja. Zadnja okrepitev ekipe je petindvajsetletni Čeh Frantisek Padour. Kljub temu da je to nemška ekipa, je v njej še vedno zelo malo nemških kolesarjev. V letu 2014 bodo to le Ralf Matzka, Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann in Paul Vos. Kolesarji ekipe so letos dosegli deset zmag. Dobili so jih Leopold Konig (4), Jan Barta (4), Alexander Wetterhall (1) in Blaž Jarc (1). Najpomembnejša je etapna zmaga Koniga na dirki po Španiji, medtem ko je Jarc zmagal na enodnevni dirki prve kategorije GP Stadt Zottegem.

Blaž Jarc se že intenzivno pripravlja na prihajajočo sezono. "Priprave se trenutno odvijajo po programu. Prvi del sem opravil doma na Dolenjskem. V tistem obdobju sem večino treningov opravil na gorskem kolesu, medtem ko sem zdaj že na cestnem kolesu, saj treniram v slovenskem Primorju. V tem času veliko časa posvetim tudi treningu v fitnesu, kjer delam vaje za moč in stabilizacijo. Dvajsetega decembra se bo v Aachnu za štiri dni zbrala vsa ekipa. Prejeli bomo novo opremo in kolesa za prihajajočo sezono. Veselim se že druženja s starimi in novimi člani ekipe ter osebjem. Štirinajstega januarja se bomo nato odpravili na Majorko, kjer bomo trenirali vse do začetka prvih dirk v februarju. O programu dirk, ki ga bom imel, trenutno še ne morem nič povedati, a želim že od začetka odpeljati čim več dirk, da čim hitreje ulovim tekmovalni ritem. Vsekakor bi spomladi rad dobro dirkal na dirkah v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem," je za Sportal povedal Blaž Jarc, ki je član ekipe NetApp-Endura od prvega avgusta 2011.

Ne spreglejte