Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
4.02

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Natisni članek

Ineos Grenadiers Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Egan Bernal

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 4.02

1 leto, 9 mesecev

Zmagovalec Gira 2021

Bernal spet uživa na kolesu: Roglič in Pogačar, vrnil sem se

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Egan Bernal - Giro 2021 | Egan Bernal se je vrnil. | Foto Guliverimage

Egan Bernal se je vrnil.

Foto: Guliverimage

Egan Bernal je včeraj osvojil svojo drugo največjo zmago v karieri, ko je v Milanu proslavljal odet v rožnato majico končnega junaka letošnjega Gira. Ta za 24-letnega kolumbijskega zvezdnika, ki je leta 2019 osvojil še nekoliko prestižnejši Tour, naznanja vrnitev med najboljše. "Ob zmagi na Giru doživljam pravo eksplozijo čustev, obenem pa okoli sebe vidim številne močne kolesarje, posebej Rogliča in Pogačarja. Ti me motivirajo. Vrnil sem se," je povedal po veliki zmagi.  

Bernal si je v nedeljo v Milanu močno oddahnil, po epski zmagi na Dirki po Franciji leta 2019, ko se je z 22 leti prebil med nesmrtne, je nekoliko poniknil. Za to so bile delno krive njegove težave s hrbtom, ki naj bi bile posledica neenake dolžine nog, a bolj kot to so ga bremenile psihične tegobe, je priznal v nedeljo.

Egan Bernal
Sportal Bernal zavezal rožnato pentljo, Tratnik za konec osmi!

Po zmagi na Touru se je nekoliko izgubil

"Po Touru 2019 sem imel izjemno težko obdobje. Rekel bi, da je bilo obdobje po Touru še težje kot dirka sama. Zmagal sem zelo mlad in po tem uspehu preprosto nisem več vedel, kaj naj počnem s svojim življenjem. Z zmago na Touru sem izpolnil svoje sanje, nato pa sem moral spet najti motivacijo za garanje in nove zmage," je v Milanu razlagal čustveni Kolumbijec, po Nairu Quintani (2014) drugi kolesar iz te južnoameriške dežele z zmago na Dirki po Italiji.

"Po Touru 2019 sem imel izjemno težko obdobje. Rekel bi, da je bilo obdobje po Touru še težje kot dirka sama." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Po Touru 2019 sem imel izjemno težko obdobje. Rekel bi, da je bilo obdobje po Touru še težje kot dirka sama." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Eksplozija čustev

V luči vsega je bilo zmagoslavje na Giru prava "eksplozija čustev", kot je povedal zvezdnik bogatega britanskega moštva Ineos Grenadiers, zdaj pa v prihodnost zre veliko bolj optimistično. "Okoli sebe opažam številne močne kolesarje, predvsem Rogliča in Pogačarja, ampak zdaj, ko sem spet v igri, me ti samo motivirajo." Na lanski Dirki po Franciji je Bernal branil zmago, a pogorel, slovenska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič sta bila zanj veliko premočna, zaradi nekonkurenčnosti in vse večjih težavah s hrbtom je Tour 2020 končal predčasno.   

Sportal Mohorič po grdem padcu že kuje načrte, tudi za nastop na Dirki po Sloveniji #video

Gre tudi letos na Tour de France?

V nedeljo se seveda ni mogel izogniti vprašanju, kaj glede Toura načrtuje letos. "Težko je odpeljati Giro in Tour v istem letu. Samo poglejte me, popolnoma sem izpraznjen. Nisem prepričan, da bi zmogel nastopiti na Touru," je odgovarjal novinarjem, a dokončno možnosti, da bi vendarle nastopil na največji dirki sezone, ni zanikal.

Egan Bernal - Giro 2021 | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Želi si zmage na Vuelti

Zanimivo, tudi prvi mož moštva Ineos Grenadiers Dave Brailsford se ni hotel izreči o tem, ali bo na Touru v ekipi tudi kolumbijski šampion ali ne. Jasno pa je, da je v načrtu A za britansko moštvo kapetan za Tour, Valižan Geraint Thomas, zmagovalec Toura iz leta 2018. Bernal sam se je že pred dnevi izvijal odgovoru na to vprašanje ter kot bolj realna cilja v nadaljevanju sezone omenjal olimpijske igre v Tokiu in pa špansko Vuelto. "Zmagi z s Toura in Gira že imam, zdaj si želim še Vuelto," je v nedeljo potrdil željo za prihodnost.

Sportal Poglejte, kam je zaneslo Tadeja Pogačarja #video

Morda mu uspe prestižni "hat-trick" doseči že letos, za zdaj pa je zadovoljen predvsem s tem, da si je na Giru dokazal, da lahko na kolesu spet uživa. "Na tem Giru sem se resnično zabaval. Po lanskem Touru sva se z Brailsfordom usedla in ugotavljala, da moram v dirkanju predvsem uživati. Dave je oseba, ki je najbolj zaslužna za to, da danes spet kolesarim z veseljem," je še povedal šampion rožnate pentlje.  

Preberite še:

Sportal Kolesarji veseli navijačev, ampak nekateri res niso normalni #video
Ne spreglejte