Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2015,
15.41

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HDD Olimpija liga EBEL Fabian Dahlem

Natisni članek

Sreda, 19. 8. 2015, 15.41

8 let, 3 mesece

Zmaji z vsemi tujimi okrepitvami le zadrsali na domačem ledu (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so po več kot dveh tednih skupinskih priprav danes vendarle zadrsali na domačem ledu. V dvorani Tivoli so se predstavile tudi vse tri kanadske okrepitve.

Potem ko so ledeno ploskev iskali na Jesenicah in v Zalogu, so zeleno-beli vendarle po predolgem čakanju dočakali domačo ledeno ploskev.

"Vesel sem, saj je res lepo biti spet doma, spet v svoji pisarni. Bilo je malce izzivov, saj nismo imeli svojih garderob, vseskozi smo se selili z opremo, a moram reči, da so bile razmere v zadnjih dveh tednih in pol dobre," se je prvega dne v Tivoliju razveselil trener Fabian Dahlem (intervju s trenerjem si boste lahko prebrali v soboto). Mož, ki bo drugo leto zapored vodil zmaje, je nekaj besed namenil še fizični pripravljenosti svojih varovancev: "Fantje so imeli moj program, po katerem so lahko delali. Mislim, da so nekateri zelo napredovali in pridobili moč, seveda pa morajo delati trdo še naprej, da bodo povsem tam, kjer si želim."

Z vsemi okrepitvami

Nemec je v sredo na ledu prvič pozdravil prav vse tuje okrepitve.

Prvemu Avstrijcu v slovenskem klubu, napadalcu Rolandu Kaspitzu, kanadskemu vratarju Olivieru Royu, ki je pojasnil, da njegov priimek nima prav nič skupnega s štirikratnim zmagovalcem lige NHL Patrickom Royem, in napadalcu Stefanu Chaputu, ki ga je Fabian Dahlem vendarle dočakal v svojem moštvu (želel si ga je že kot trener pri Eispiraten Crimmitschau v drugi nemški ligi), se je kot zadnji pridružil še visokorasli napadalec Guillaume Desbiens.

Obdržal bi oba avstrijska branilca, Tavželj kot vzor

Še vedno sta na preizkušnji avstrijska branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz, medtem ko je Črt Snoj že zapustil zeleno-bele. Kdo od severnih sosedov bo ostal v zmajevem gnezdu, če ne kar oba – 49-letni strateg si prizadeva obdržati oba –, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh. Zaradi službene odsotnosti predsednika Marka Popoviča naj bi bile v začetku prihodnjega tedna urejene tudi pogodbe s staroselci – verjetna je vrnitev Igorja Cvetka –, pogodbo pa bo v prihodnjih dneh podpisal tudi reprezentančni branilec Andrej Tavželj - s klavzulo, ki mu bo omogočala odhod v tujino.

"Desbiens, Kaspitz, Chaput … to so igralci z značajem in to smo nujno potrebovali. Tudi Tavželj ima podobne kakovosti. Za nas je on velika stvar. Mislim, da je lahko vodja, lahko je vzor mladim tako na ledu kot zunaj njega," se je 49-letni strateg dotaknil še izkušenega Tavžlja, od katerega bi se lahko, kot pravi, mladi veliko naučili.

Brez gledalcev proti Jesenicam

Olimpijo drugo pripravljalno srečanje – na prvem je z 1:3 izgubila proti Dunaju – čaka v petek, ko se bo v Tivoliju udarila z Jeseničani. A tudi tokrat bodo navijači prikrajšani za hokejske užitke, saj bo obračun večnih tekmecev zaradi velikih stroškov potekal za zaprtimi vrati.

Ne spreglejte