Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 3. 2012,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hala tivoli

Torek, 13. 3. 2012, 21.52

8 let

''Zmaji'' držali obljubo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred četrto tekmo polfinala so hokejisti Tilie Olimpije navijačem obljubili, da serija še ni končana, obljubo pa so tudi držali, saj so pred domačimi navijači ugnali Liwest Linz z 2:1.

Za ''zmaje'' je bil četrti obračun polfinalne serije boj za življenje in smrt, saj so dosedanje tri obračune izgubili, finski strateg je računal na enako zasedbo kot na zadnji tekmi, kar pomeni, da so na tribuni ostali Jean-Philippe Lamoureux, Scott Hotham, Petr Šachl in Anže Ropret. To pa ne pomeni, da so preostali igralci na ledu povsem zdravi, mnogi so spet stisnili zobe in se spustili v lov za prvo polfinalno zmago. Na drugi strani je stanje povsem drugačno, manjkal je le Patrick Leahy.

Linčani narekovali ritem igre

Domači so tokrat zaigrali veliko bolj odgovorno v obrambi, Linz je imel plošček več časa v svoji posesti, prišel v uvodnih minutah večkrat do strela, vendar redko do neposrednega, saj so Olimpijini igralci dobro blokirali poizkuse, še bolje pa je to uspevalo gostom, ''zmaji'' so namreč do prvega neposrednega strela na vrata prišli v osmi minuti, ko je z modre sprožil Jamie Fraser. Dobro minuto pred tem pa je padel prvi zadetek, s sredine krogov je Matijo Pintariča po tleh med nogami ukanil Gregor Baumgartner.

Tudi nadaljevanje ni bilo nič kaj boljše, Linčani so pritiskali, pred vrati Pintariča je bilo kar nekajkrat vroče, domači pa so porabili preveč moči z branjenjem, saj so namesto v napad pogosto morali na menjavo. Resneje so Alexa Westlunda ogrozili šele v 13. minuti, najprej je streljal Fraser, odbitka pa v mrežo v dveh poizkusih ni uspel potisniti Justin Taylor.

''Power-play'' izkoristili maksimalno

Uvod v drugi del igre je bil veliko bolj živahen, hitro na začetku sta si obe ekipi pripravili po tri strele, v 24. minuti pa sta v razmaku 46 sekund morala na klop za kaznovane dva igralca Linza. Številčno prednost je Olimpija izkoristila maksimalno možno, najprej je ob dveh igralcih več s strelom iz prve izenačil Fraser, ob igralcu več pa je Žiga Pance na drugi vratnici našel samega Boštjana Goličiča, ki je z zadetkom pod prečko poskrbel za vodstvo. Takoj zatem je sledil silovit pritisk ''črnih kril'', ki je trajal približno minuto, domači pa so ga obranili.

Obe ekipi sta se v nadaljevanju izmenjevali v priložnostih, streli pa so kot za stavo švigali mimo vratnic in nad prečko, pri domačih so tako vrata iz ugodnega položaja zgrešili Igor Cvetek, Domen Vedlin in Eric Pance. Proti koncu tretjine so pobudo znova prevzemali gostujoči hokejisti, ki so v 37. minuti prvič prišli do igralca več na tekmi, a se je Pintarič izkazal, slednji pa je še nekajkrat odlično posredoval tudi ko so bile na ledu izenačene.

Pintarič zaklenil vrata

Zadnjo tretjino so ''železarji'' iz Avstrije začeli z igralcem več, ob koncu drugega dela je bil izključen McBride, prednost pa je ostala še enkrat več neizkoriščena. V 45. minuti so najprej zapretili domači, po obrambi Westlunda je sledil hiter protinapad, a se je izkazal tudi ljubljanski čuvaj mreže. Dve minuti zatem je Linz znova izvedel hiter protinapad, vendar so ga domači branilci prekinili. Nedolgo zatem je nevarno zapretil Eric Pance, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Po hudem pritisku Linza v 52. in 53. minuti in obrambah Pintariča, je nato Olimpija prišla do ''power-playa'', vendar ga ni izkoristila do konca, saj je na kazensko klop moral nekje na sredi domači igralec. Ob štirih igralcih na vsaki strani Mateju Hočevarju ni uspelo z ''backand'' udarcem matirati Weslunda, ob igralcu manj pa se je s tremi zaporednimi obrambami izkazal Pintarič. Linz se je nato spustil v lov na rezultat, a je malo manj kot dve minuti pred koncem na kazensko klop moral Linčan, kljub temu pa so gostje poizkusili tudi brez vratarja. Dvajset sekund pred piskom sirene je na sredini igrišča Vedlin skočil v igralca ''črnih kril''. Prvi si je za potezo prislužil dvominutno kazen, Linzu pa je za izenačenje zmanjkalo časa, serija pa se že v četrtek nadaljuje v Avstriji.

Ne spreglejte