Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
19.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anaheim Ducks

Torek, 20. 8. 2013, 19.49

8 let, 1 mesec

Zimzeleni Selanne: Bodimo pošteni. Zaslužim si več kot 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V dobrem tednu naj bi bilo znano, ali bo Finec Teemu Selanne kariero nadaljeval pri Račkih iz Anaheima, kjer je preživel 14 sezon. Veteran pravi, da želi več kot deset minut na tekmo.

Že pred preteklo sezono so navijači Anaheima Finca rotili, naj ostane pri kalifornijskem moštvu, temu je zvest večji del svoje hokejske poti. Takrat je njihove želje uslišal, v prihodnje pa morda ne bo več tako. Triinštiridesetletni hokejist se še ni odločil, ali bo ostal tam, kjer je preživel zadnjih osem sezon. Če se vendarle odloči, da bo še naprej zvest Račkom, bo to zanj že 15. sezona v dresu Anaheima. A Finec ima nekaj zahtev. "Kar želim povedati, je to, da si zaslužim toliko igralnega časa, kot sem dober. Če so drugi boljši od mene, se bom sprijaznil in sprejel nižjo minutažo ter manjšo vlogo. A če bom igral dobro, si želim tudi minut, želim si več priložnosti. Mislim, da je to pošteno do vsakega igralca. Če smo iskreni, sem odigral kar pomembno vlogo. Nočem zgolj desetih, dvanajstih minut. Če igram dobro, pričakujem, da dobim to, kar mi pripada," je obrazložil Selanne, ki je v zadnji sezoni na 53 tekmah vpisal 27 točk (13 zadetkov, 14 podaj). Na ledu je v rednem delu sezone v povprečju preživel dobrih 15 minut, več igralnega časa si je v njegovi ekipo prislužilo 15 hokejistov.

Sicer pa naj bi se hokejist, ki je v karieri odigral že 1.505 tekem, na katerih je statistiko obogatil s 1.512 točkami, odločal med tremi možnostmi: "To je največja odločitev v moji karieri. Imam tri možnosti." Ob igranju za Anaheim ali selitvi h kateri drugi ekipi iz najmočnejše severnoameriške lige bi se lahko vrnil v elitno finsko ligo, kjer bi najverjetneje oblekel dobro znani dres bodočega KHL-ovca Jokerita, ali pa bi drsalke obesil na klin. V Helsinkih rojeni Selanne je namreč kariero začel v nižjih selekcijah domačega Jokerita, v sezoni 1991/1992 pa je z omenjenim moštvom postal tudi finski prvak. Svojo odločitev naj bi oznanil v tednu dni.

Ne spreglejte