Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 12. 2015,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

CSKA Moskva liga KHL Jan Muršak Medveščak Zagreb Slovan Bratislava Žiga Jeglič Rok Tičar

Torek, 29. 12. 2015, 11.36

8 let

Žiga Jeglič odločil dramo, Jan Muršak v polno, a praznih rok (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovan je na gostovanju pri Neftehimiku z 1:0 slavil po maratonski loteriji, ki jo je odločil Žiga Jeglič. Medveščak je po kazenskih strelih izgubil pri Čeljabinsku, CSKA poražen v Astani.

Tretjo zaporedno zmago v tednu dni je slovaškemu KHL-ovcu pristreljal slovenski napadalec Žiga Jeglič, ki je s soigralci v Rusiji slavil po pravi drami. Pet tisoč gledalcev je moralo na prvi zadetek v Nižnekamsku počakati vse do kazenskih strelov, ki se niso odvili po željah domačih navijačev. Ti so v rednem delu tekme sicer videli več strelov svojega moštva, kar 40-krat so hokejisti osmega moštva vzhoda ustrelili proti vratom Barryja Brusta, a je Kanadčan odbil vse napade in še drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno. Tudi Aleksander Sudnitsin je zaustavil vseh 27 strelov Slovana, a se je moral na koncu zadovoljiti z eno točko.

Maratonsko loterijo sta z zadetkoma odprla Jeglič in še pred dnevi član Medveščaka, zdaj pa hokejist Neftehimika Marek Kvapil. Pri 1:1 v kazenskih strelih je ostalo vse do 11. serije, ko so domačini zgrešili, naš oklepnik pa je s še drugim uspešno izvedenim kazenskim strelom priigral zmago.

Slovan je deveti na zahodu, a ima enako število točk in dve tekmi več kot osmi Minsk, tako da ostaja v resni igri za končnico. Zadnjo tekmo leta bo v sredo odigral pri predzadnjem moštvu lige Čeljabinsku. Prav tam je v ponedeljek gostoval deveti na zahodu Medveščak in z 1:2 izgubil po kazenskih strelih. Gašperja Krošlja ni bilo v ekipi, menjava Dannyja Taylorja je bil Šved Joakim Lundström, ki se je na seznamu zagrebškega moštva v ligi KHL znašel prvič. Od tekmovalnega leta se bodo Zagrebčani poslovili v sredo pri Nižnekamsku.

Za slovo od leta poraz CSKA

Zadnjo tekmo leta so že odigrali hokejisti CSKA, ki so na gostovanju v Kazahstanu izgubili s 3:4. Domačini so v 38. minuti povedli s 3:0, Moskovčani pa so do drugega odmora znižali na 3:2. Jan Muršak je sodeloval pri obeh zadetkih, pri prvem je podal, pri drugem pa zatresel mrežo nasprotnikov, ki so v začetku zadnje tretjine povedli s 4:2. Stephane Da Costa je dve minuti pred koncem vrnil upanje gostom, ki so nato poskušali izenačiti brez vratarja, a se jim ni izšlo.

Ne spreglejte