Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Dornbirn Ivo Jan

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 12.58

8 let

Zdesetkana Olimpija nad končnico željne "buldoge"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Liga EBEL se vrača v tekmovalni ritem. Olimpija, ki je med premorom ostala brez štirih igralcev, se bo na sedmi tekmi drugega dela zoperstavila Dornbirnu, ki ima lepe možnosti za končnico.

Po malce več kot treh tednih je čas za nadaljevanje lige EBEL, ki bo kmalu vstopila v zaključni del tekmovanja, izločilne boje. Pred moštvi so namreč le še štiri tekme drugega dela, v katerem ekipe iz zgornjega dela lovijo čim boljšo uvrstitev in izbiro četrtfinalnih nasprotnikov, tiste iz spodnjega dela pa se potegujejo za dve četrtfinalni vstopnici.

Pred nadaljevanjem bojev za končnico sta na prvih dveh mestih kvalifikacijske skupine madžarska Sapa in Celovec, lepe možnosti za napredovanje ima tudi večerni nasprotnik Ljubljančanov Dornbirn. Za Olimpijo kanček možnosti še obstaja, a "zmaji" so si vrata četrtfinala skorajda zaklenili še pred olimpijskim premorom. In če upoštevamo še vse peripetije, ki so zeleno-beli tabor doletele, med tem ko smo uživali v predstavah slovenske reprezentance na olimpijskih igrah, je jasno, da bodo varovanci Iva Jana sezono končali močno oslabljeni.

Po odhodih več priložnosti za mlade

Najprej je ljubljansko barko zapustil vratar Jerry Kuhn, sledila sta mu napadalca Gal Koren in Andrej Hebar, kot zadnji je odšel še branilec Nick Ross. Na večernem obračunu bodo manjkali še kaznovani napadalec Rok Leber, ki bo lahko zaigral v sredo, ko bo v Tivoli prišel Innsbruck, ter bolna Aleš Mušič in Miha Pesjak. Se pa v ekipo vrača Pascal Morency, ki je odslužil kazen, prav tako bosta priložnost dobila Jaka Zdešar in Jure Sotlar ter mladi vratar Tomaž Trelc, ta bo menjava za prvega čuvaja mreže Aleša Silo.

Olimpija je v letošnji sezoni na petih medsebojnih srečanjih slavila le enkrat, in sicer prav v drugem delu, ko je v Ljubljani po zaslugi štirih zadetkov Nicka Rossa s 5:2 premagala "buldoge", medtem ko v Dornbirnu še ni zmagala. "Dornbirn ima proti nam najboljši izplen izkupiček točk na domačem terenu od vseh ekip. Zavedamo se, da so še posebej nevarni ob številčni premoči, zato se moramo izogibati kaznim. Le z odlično obrambo lahko zmagamo in ohranimo upe na končnico," je v pogovoru za uradno spletno stran tekmovanja razmišljanja razkril ljubljanski trener.

Olimpije ne podcenjujemo, a za nas šteje le zmaga

Veliko bolj realno lahko na končnico upajo v taboru ekipe s Predarlškega, ki je pred premorom dvakrat tesno premagala aktualne prvake iz Celovca in dokazala, da je v boju za četrtfinale lahko še kako nevarna. "Na prihodnjih štirih tekmah moramo zmagati trikrat. Vsekakor smo v boljšem položaju kot Ljubljančani, ki so med premorom izgubili nekaj igralcev. Proti Olimpiji za nas šteje le zmaga, a nikakor je ne smemo podcenjevati, pač pa moramo le igrati svojo igro," pravi pomočnik trenerja Dornbirna Wolfgang Hagen, ki se nadeja tudi sredine zmage proti neposrednemu tekmecu Gradcu.

Ne spreglejte