Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 5. 2014,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Sobota, 3. 5. 2014, 18.34

8 let

Začenja se losangeleški derbi, Anže Kopitar je povsem miren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na nedeljo s polfinalno serijo zahodne konference lige NHL začenjajo tudi hokejisti moštva Los Angeles Kings. Anže Kopitar in druščina se bodo udarili s sosedi iz LA-ja, ekipo Anaheim Ducks.

V prvem krogu končnice so Kralji tudi ob izdatnem prispevku najboljšega slovenskega hokejista pripravili zgodovinski preobrat, po zaostanku z 0:3 v zmagah proti San Joseju so v drugi krog napredovali po seriji štirih zmag. Takšen preobrat je v ligi NHL uspel le štirim moštvom, LA pa je zdaj v elitnem klubu, v katerem so še Toronto Maple Leafs (1942), New York Islanders (1975) in Philadelphia Flyers (2010). Štiri zaporedne zmage v prvem krogu "play-offa" so zabeležili le Kopitarjevi Kralji in pa Montreal, ki je v vzhodni konferenci pometel s Tampo. Kako težko je v končnici nanizati štiri zmage zapored, bržčas dobro vedo hokejisti San Joseja, ki so se v seriji z LA-jem ustavili pri treh.

Anže Kopitar: Omejiti bo treba njihove velike fante, a tako je na vsaki tekmi Kralji so zdaj že osredotočeni na težko pričakovani mestni derbi z Anaheimom, ki je bil v rednem delu sezone boljši na lestvici in ima proti Los Angelesu, tako kot San Jose, prednost domačega igrišča. Serija se začenja na domačem ledu Anaheima, kjer so v tej sezoni Kopitar in soigralci že slavili zmago, a samo eno in še to po kazenskih strelih. Sicer so bili Kralji v tej sezoni "stranka" Račkov, ti so namreč dobili štiri od petih medsebojnih obračunov. Je pa končnica zgodba zase, kar so Kralji ne nazadnje dokazali že pred dvema letoma, ko so prvič v zgodovini franšize osvojili Stanleyjev pokal. "Tu in tam sem ujel kakšno malenkost, a celotne tekme nisem utegnil pogledati, na tisti šesti tekmi v Dallasu so dosegli epsko zmago," je na vprašanje, če je morda spremljal kakšno tekmo Anaheima proti Dallasu, odvrnil Anže Kopitar in poudaril, da v pripravah Kraljev ne bo večjih sprememb. "Imajo odličen 'power-play', zato bomo morali biti nadvse disciplinirani, se izogibati nepotrebnim izključitvam. Imajo tudi kar nekaj velikih igralcev, ki jih bo treba omejiti, jim zapreti prostor. A to ni nič novega, tako je pravzaprav na vsaki tekmi." Hrušičan tako pred začetkom polfinalne serije ne kaže znakov živčnosti, zato pa so nanj toliko bolj pozorni v taboru Račkov.

Ryan Getzlaf: Kopitarja zelo spoštujem, veselim se izziva Prvi napad LA-ja z Dustinom Brownom, Anžetom Kopitarjem in Marianom Gaborikom je na zadnjih tekmah proti San Joseju navdušil, nanj se bo zato dobro pripravil tudi Anaheim. "Kopitar je odličen hokejist, zelo ga spoštujem," pravi robustni kanadski napadalec moštva Ducks Ryan Getzlaf, ki je v rednem delu sezone zbral 87 točk in bil drugi najučinkovitejši napadalec lige, v petih tekmah končnice pa jih je zbral sedem (trije goli in štiri podaje). "Igra pravi hokej, njegove poteze so vselej smiselne, veselim se izziva," dodaja. Kopitar je z desetimi točkami (štirje goli in šest podaj) trenutno tretji najučinkovitejši napadalec končnice. Pred njim sta Paul Stastny (10) in Zach Parise (11), a je prvi s Coloradom sezono že končal.

Trener Račkov Bruce Boudreau se še ni izjasnil, s kakšnim protiorožjem se bo zoperstavil liniji Browm-Kopitar-Gaborik, ki jo lahko trener LA-ja kombinira še z izjemno razpoloženim Mikom Richardsom. "Še vedno razmišljam o tem. Imajo velik napad Gaborik-Brown-Kopitar, in ko pravim velik, mislim fizično velik. mi imamo Getzlafa, Perryja (Correyja) in Beleskyja (Matta), ki so prav tako veliki fantje. Morda bi bila ta kombinacija lahko uspešna," pravi Boudreau.

Tekme med Los Angelesom in Anaheimom bodo v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času, prva se bo začela ob 2.00.

Ne spreglejte