Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2011,
21.35

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Linz

Torek, 25. 10. 2011, 21.35

4 leta, 3 mesece

Vodilni končal neporaženost na domačem ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obračun vodilnih moštev je bil trd, napet, vendar pa se ni končal po željah Tilie Olimpije. Liwest Linz je bil namreč boljši za zadetek (3:2) in s tem prizadejal ''zmajem'' prvi domač poraz.

Po nedeljskem obračunu vrha s Celovčani, ki so ga ''zmaji'' dobili suvereno s 6:0, je slednje čakala nova težka preizkušnja, nasproti jim je stal vodilni Linz. Domači strateg Hannu Järvenpää je v postavo znova vrnil napadalca Tomija Mustonena, na tribuno pa preselil branilca Damjana Dervariča.

Pozabili na Lukasa

Že v prvi minuti je močan strel sprožil Jamie Fraser, domači so si pripravili še nekaj polpriložnosti, v četrti minuti pa je sledila na drugi strani situacija dva igralca proti enem, ki jo je Patrick Leahy zaključil s strelom mimo vrat. Vseeno je v isti minuti sledil močan pritisk, hokejisti Olimpije so pozabili na branilca Roberta Lukasa, ki je zadrsal z modre črte in z natančnim strelom povedel svojo ekipo v vodstvo. Pet minut zatem so si gostje pripravili situacijo treh igralcev proti enem, ki jo je preprečil Fraser z metom pod plošček, še v isti minuti se je moral potruditi vratar Linza, ki je najprej obranil poizkus Anžeta Ropreta, nato pa še odbitek Boštjana Goličiča.

Moštvi sta nato prehajali iz ene tretjine v drugo, v 14. minuti je sledil močan pritisk domačih oklepnikov, ki pa v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani. Avstrijski ''železarji'' so ga prekinili s tremi dobrimi priložnostmi, vendar do spremembe izida ni prišlo. Dve minuti pred koncem je imela Olimpija ''power-play'', ki pa jim ni najbolje uspel, saj so si pripravili le en strel.

Izenačenje trajalo vsega 26 sekund

Drugo tretjino so ''zeleno-beli'' začeli odločno, že v prvi minuti sta poizkusila Justin Taylor in John Hughes, v 25. minuti sta imela Petr Šachl in Hughes situacijo dva na ena, izmenjala dvojno podajo, kanadski napadalec pa je meril mimo vrat. Minuto zatem je zapretil tudi Linz, Justin Keller je imel samostojni prodor, ljubljanski vratar pa je bil na mestu. Sledil je ''power-play'' Olimpije, ki se je končal brez enega strela. Gostje so dobro zapirali nevtralno tretjino, Ljubljančani so imeli tako kar nekaj težav pri pripravljanju priložnosti, gosti so si dosti hitreje pripravili strel, do nevarnih priložnosti pa prihajali tudi prek protinapadov. Tako je Keller streljal z leve strani, Jean Philippe Lamoureux je strel obranil, vendar mu je plošček ušel in se odkotalil tik ob levi vratnici mimo vrat.

Nato je v 36. minuti prišla nova priložnost domačih ob igralcu več, tokrat so bili uspešni. Scott Hotham je s pravo ''bombo'' matiral Alexa Westlunda. Veselje ni trajalo dolgo, natančneje so Linčani potrebovali 26 sekund za novo vodstvo. Hitro izpeljano akcijo je z natančnim zadetkom zaključil Keller.

Znova katastrofalen ''power-play''

Gostje so do svojega prvega ''power-playa'' prišli šele v 43. minuti, imeli so kar dva zapored. Če so prvo situacijo domači brez težav obranili, pa so v drugo pred vrati pozabili na Fabiana Scholza, ki je preigral ljubljanskega vratarja in povišal na 3:1. Slednji se je moral izkazati tudi v 47. minuti, ko je iz neposredne bližine obranil nevaren poizkus Philippa Lukasa. Že minuti zatem je Hughes prodrl v nasprotnikovo tretjino, našel Fraserja, ki je sprožil dovolj močan in natančen strel za znižanje rezultata. Do nove prednosti dveh zadetkov je Ljubljančane rešila v 51. minuti prečka.

Ljubljančanom se je nato ponudila izvrstna priložnost za izenačenje, kar dvakrat zapored so imeli igralca več na ledu, v drugo se je sodnik na presenečenje vseh odločil kar za obojestransko kazen. A situaciji sta ostali povsem neizkoriščeni, še več, lepšo priložnost je imel Linz. Napadi v zadnjih dveh minutah igre so bili povsem nenevarni, gostje so namreč dobro ''skrili'' plošček, tako je Olimpija zabeležila prvi domač poraz.

Ne spreglejte