Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2012,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Muršak zimska klasika

Torek, 11. 12. 2012, 10.27

8 let

VIDEO: Muršaku tekme na prostem niso usojene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lep del hokejistov Olimpije je v tej sezoni že odigralo tekmo na prostem. Septembra so namreč gostovali v Pulju. V to skupino pa ne spada Jan Muršak, ki bo morda ostal brez zimske klasike.

"Oklepniki" iz slovenske prestolnice so se sicer na prostem pomerili že v minuli sezoni, ko so gostovali na zagrebški Šalati, v tej pa so bili septembra del neponovljivega spektakla v puljskem amfiteatru. Na tej tekmi ni bilo prisotnega Jana Muršaka, ki je bil takrat še onkraj Atlantika in se je pripravljal na sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

"Spektakel v Pulju sem si pogledal prek interneta. Upam, da bom tudi sam zaigral kdaj na takšnem spektaklu in da bo to čim prej," je dejal 24-letni napadalec, ki takrat še ni vedel, da bo prišlo do stavke v NHL. Sam bi s soigralci pri Red Wings tako ali tako moral prvega januarja odigrati zimsko klasiko na Michigan Stadium pred več kot 100.000 navijači. Zaradi stavke pa je dogodek splaval po vodi. "V Detroitu so zimsko klasiko odpovedali, tukaj bo, vendar ne vemo, če bom jaz tukaj. Če se bo sezona začela v ligi NHL, me na žalost ne bo. Že kar nekaj časa je minilo, odkar sem igral zunaj, zato bi si zares želel igrati, vendar ima NHL prednost. Zato bom moral na žalost nazaj," bo Pesničan, kot kaže, ostal brez ene samcate tekme na prostem. V najmočnejši hokejski ligi na svetu sicer še niso dosegli dogovora o novi kolektivni pogodbi, najučinkovitejši igralec Olimpije pa je vseeno v pripravljenosti, da bo moral spakirati kovčke in se vrniti v avtomobilsko mesto: "Ravno prejšnji teden sem se pogovarjal z zastopnikom in mislim, da se bo liga začela. Mislim, da imajo še dva tedna, da se dogovorijo. Obe strani sta tako blizu, da se lahko vsak čas dogovorita."

Ne spreglejte