Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings New York Rangers liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 5. 6. 2014, 8.37

8 let

"Veseli zmage, a čaka nas še veliko dela in odpravljanja napak"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prva finalna tekma, že prvi podaljšek in prvo slavje Kraljev, ki so po neprepričljivem začetku stopili na plin in prešli v vodstvo v seriji. V kalifornijskem moštvu so zadovoljni z zmago, manj z igro.

Tako kot na zadnji tekmi konferenčnega finala se je Los Angeles v prvi tretjini znašel v zaostanku za dva zadetka, kar pa domačih ni zmedlo. Benoit Pouliot in izjemno hitri Carl Hagelin – zadel je z igralcem manj za 2:0 – sta sredi tretjine v minuti in pol izkoristila napaki branilcev Drewa Doughtyja in Slave Vojova. Zaostanek je pred odhodom na odmor znižal Kyle Clifford, Doughty pa se je v sedmi minuti nadaljevanja oddolžil z izenačenjem.

V zadnji tretjini so Anže Kopitar in soigralci povsem nadvladali Newyorčane, razmerje v strelih je bilo 20:3 v njihovo korist, a je Henrik Lundqvist do konca rednega dela – sploh zadnji dve minuti je LA napadal z igralcem več in hkrati Hagelinu preprečil še en zadetek z igralcem manj – zaustavil prav vse napade. Nemočen pa je bil gostujoči čuvaj mreže v 65. minuti, ko je branilec New Yorka Dan Girardi nerodno podal neposredno na palico Mika Richardsa, ta pa je lepo našel samega Justina Williamsa in zmagoviti zadetek je bil tu.

"Zmagali smo in to je najbolj pomembno"

Po koncu tekme se je trener Darryl Sutter obregnil ob počasen začetek svojih varovancev in nekatere napake: "New York je bil na uvodu izjemno svež in je imel veliko energije, že vso končnico so zelo dobro igrali v prvih tretjinah, mi pa v prvi nismo pokazali vse svoje moči. Ne smemo jim ponujati lahkih priložnosti, saj bomo drugače v težavah."

Tudi strelec zmagovitega zadetka Justin Williams si ne želi, da bi morali v prihodnje spet loviti priključek: "Nočemo, da to postane navada. Gre za izjemno ekipo in danes bi se lahko srečanje končalo po različnih scenarijih. Ob koncu zadnje tretjine je Quick izjemno posredoval (Carl Hagelin je v igri z igralcem manj zdrvel v protinapad, op. a.), če ne bi, ne bi zdaj sedeli tu. Veliko stvari je šlo med tekmo narobe. Nismo bili pripravljeni na hitrost njihovih krilnih napadalcev."

Njegovim mislim se je pridružil tudi Drew Doughty, ki upa, da bodo do drugega srečanja odpravili število napak: "Zmagali smo in to je najbolj pomembno. Morali si bomo ogledati nekatere stvari, ki jih nismo opravili dobro. Vemo, kako hitra ekipa so in kako nevarni so iz protinapadov. Kljub temu smo jim dopuščali priložnosti, čeprav je bil naš cilj prav nasproten. Čaka nas še veliko dela, moramo popraviti določene stvari, a lahko smo veseli. Fantje se niso predali do konca."

"Lahko bi se razpletlo drugače, žal se je tokrat v njihovo korist"

V taboru New Yorka obžalujejo zadnjo tretjino, ko je "promet" potekal predvsem pred vrati Henrika Lundqvista. "Zadovoljni smo z igro v prvih dveh tretjinah, ko je potekal pravi boj na obeh straneh. Nisem pa povsem prepričan, kaj se je zgodilo v tretji, ali je bil Los Angeles res toliko boljši ali smo mi nehali drsati. Vsekakor je bil trenutek takrat na njihovi strani, kar so tudi izkoristili," so bile besede trenerja New Yorka Alaina Vigneaulta.

"Razočarani smo, še posebej zato, ker vemo, kako blizu smo bili. Uprizorili smo močan začetek, oni pa so začeli 'pritiskati' šele ob koncu prve tretjine, v tretji so bili več pri ploščku, a smo jih dobro zadržali. Igra je bila hitra in zanimiva, z veliko dogajanja na obeh staneh. Lahko bi se razpletlo drugače, žal se je tokrat v njihovo korist," je o porazu razmišljal Lundqvist – ubranil je 40 strelov, na drugi strani Quick 25 –, medtem ko je veteran Martin St. Louis že pogledoval proti srečanju številka dva: "Vsi se borimo za isto stvar. Nasproti nam stoji odlična ekipa, ki te prisili, da delaš napake. Mi jih bomo odpravili in se vrnili v igro."

Drugi finalni obračun bo v nedeljo ob 1. uri zjutraj po slovenskem času, prav tako v Staples Centru.

Ne spreglejte