Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
14. 4. 2015,
8.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 14. 4. 2015, 8.30

8 let

Vesela novica: Anže Kopitar bo pomagal Sloveniji!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca ima razlog za veselje, saj bo naš najboljši hokejist Anže Kopitar branil barve Slovenije na svetovnem prvenstvu na Češkem.

1. maja se bo na Češkem začelo svetovno prvenstvo v hokeju, na veliko veselje navijačev pa bo lahko slovenski selektor Matjaž Kopitar računal tudi na pomoč sina Anžeta, ki je hkrati najboljši slovenski hokejist.

Na žalost se je njegova zgodba v ligi NHL predčasno končala in v končnici ne bo branil naslova, ki ga je lani z Los Angeles Kings osvojil drugič v karieri. So pa zato nasmešek na obrazu dobili njegovi reprezentančni kolegi, saj se vsi dobro zavedajo, kako dober igralec je. Na treningih se jim bo pridružil v drugi polovici prihodnjega tedna.

"Prav je, da priložnost izkoristim"

"Vsi vemo, kar sem tudi sam že večkrat povedal, da če je čas, vedno zelo rad pridem. Glede na to, da je oče trener, je še malce lažje, saj sva že bila na zvezi in se tudi o vsem pogovorila. Vem, da je situacija morda malce delikatna, ker je Neža (novorojenka, op. p.) stara šele mesec dni. Normalno je, da bi rad tudi z njo brez prekinitev preživel nekaj tednov. Glede na to, da imam priložnost igrati za Slovenijo in se ponovno dobiti s fanti, s katerimi smo v Sočiju dosegli zelo dober rezultat, pa je prav, da priložnost tudi izkoristim," je sporočil Kopitar.

Z njegovo pomočjo bo naša izbrana vrsta na prvenstvu na Češkem bistveno bolj konkurenčna hokejskim velesilam, kot je bila, na primer, že na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je Slovenija kot palček vse presenetila s sedmim mestom.

Slovenska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu nastopila v skupini B, tekme pa bodo potekale v Ostravi. Najprej jo 2. maja čaka obračun z Belorusijo, nato pa si bodo sledile tekme z Rusijo, Slovaško, Finsko, Norveško, ZDA in Dansko.

Ne spreglejte