Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2013,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ivo Jan HDD Olimpija

Sobota, 19. 10. 2013, 10.49

8 let

Verjamejo v nov začetek, ki bo prinesel svežino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije pravijo, da je po zamenjavi trenerja čas za nov začetek, ki bo prinesel svežino. Za Iva Jana bo tekma proti Innsbrucku prva v vlogi glavnega trenerja. Bo šok terapija uspešna?

Po ponedeljkovi menjavi trenerja – Bojan Zajc je nepreklicno odstopil – so imeli zeleno-beli na voljo tri dni, da se prilagodijo na nove zahteve, ki jih je postavil Ivo Jan. Ta je trenutno le začasni trener, vendar pa bo že po tem koncu tedna jasno, ali mu bo vloga glavnega trenerja zaupana tudi do konca sezona. Pred zmaji sta namreč dve domači preizkušnji, v soboto proti Innsbrucku, v nedeljo pa proti Beljaku.

"Morda je resnično dobro, da imamo zdaj dve tekmi doma, pa čeprav ni velike razlike, ali igraš doma ali v gosteh. Mi se v tem trenutku s tem sploh ne obremenjujemo, osredotočamo se predvsem na to, da bomo igrali kar se da dobro. Treba bo izkoristiti domači led, seveda pa si želim, da bi si tekmo ogledalo čim več navijačev," pred krstom v vlogi glavnega trenerja pravi nekdanji izvrstni napadalec, ki je razkril tudi občutke: "Občutki so zelo dobri glede na to, kaj fante prikazujejo na treningu. Z njihovim delom sem zelo zadovoljen. Seveda pa si, tako kot vsak trener, želim, da bi to energijo s treningov prenesli tudi na tekme."

Treninge je ta teden vodil kar sam, na teh pa je veliko pozornosti namenil nekaterim spremembam. Te se bodo zgodile tudi v postavi. V drug napad se seli Pascal Morency, ki bo zamenjal Andreja Hebarja. Ta je nazadoval v četrti napad, kjer bo igral skupaj z Matejem Hočevarjem in Jako Zdešarjem oziroma Juretom Sotlarjem. Spremembe bodo tudi ob igralcu več. Jan bo poskusil s štirimi napadalci in enim branilcem, več priložnosti pa bo v tem elementu dobil napad Žiga Pešut, Ken Ograjenšek in Gregor Koblar. Jan pa ni namenil pozornosti le vodenju in vpeljevanju sprememb, opravil je tudi nekaj pogovorov. "Z igralci, s katerimi sem mislil, da se je treba pogovoriti, sem se pogovoril. Sem pa spada velika večina. Vsakemu igralcu sem razložil, kakšna je njegova naloga na ledu. Če bodo vsi opravili svoje delo, kot je potrebno, se ni bati," nam je zaupal 38-letni strateg.

Morency ne verjame v smolo

Kot že omenjeno, bo v drugem napadu prvič zaigral Morency, ki v tej sezoni preprosto nima sreče z zdravjem. V pripravljalnem obdobju je imel pretrgane vene na nartu, na zadnji tekmi pa ga je zadel plošček v glavo. "Ne verjamem, da sem imel smolo, saj menim, da se vse stvari, na katere nimaš vpliva, zgodijo z razlogom. Treba je pogledati svetlo stran in to sem tudi naredil. Preprosto ne verjamem v srečo, vse se zgodi z razlogom. Imam določen slog igranja, kar pomeni, da se mečem pod plošček, saj si želim blokirati strele. S tem namreč pomagam ekipi do zmag," razmišlja kanadski napadalec, ki velja za izjemno koristnega za vzdušje v garderobi in nepopustljivega borca na igrišču. Da je poln energije in večni optimist, dokazujejo tudi besede pred prvo tekmo po menjavi na trenerski klopi: "To je resnično nov začetek. Kar je bilo do zdaj, je bilo. Seveda pogled na lestvico ni najbolj prijeten, vendar ne smemo gledati, kje smo, gledati moramo proti mestom, na katerih si želimo biti. Moramo najti moč, da začnemo zmagovati in se premikati po lestvici navzgor. To mora biti naš cilj. Vemo, da smo boljši, kot kaže lestvica. Nimamo časa, da obupamo. Moramo verjeti, da nam lahko uspe in začnemo zmagovati. Cilji morajo biti vedno najvišji. Verjamem, da je pred nami nov začetek, ki bo prinesel svežino. Verjamem v končnico in verjamem, da lahko osvojimo naslov prvaka. V končnici je namreč mogoče vse."

Ne spreglejte