Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2015,
20.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Orli Znojmo

Sobota, 26. 12. 2015, 20.09

7 let, 12 mesecev

V zadnji tretjini doživeli pravo katastrofo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi 35. kroga lige Ebel izgubili proti ekipi Orli Znojmo z 0:8 (0:2, 0:0, 0:6).

Ljubljanski hokejisti so na prejšnjem dvoboju proti Bolzanu z zmago po kazenskih strelih le prekinili dolg črn niz in po 11 porazih zmagali. A zgoščen urnik lige Ebel v prazničnih dneh ne dovoljuje počitka, danes so že igrali pri češkem Znojmu ter ostali praznih rok, potem ko so v zadnji tretjini doživeli pravo katastrofo. Nekaj podobnega so pri istem tekmecu že doživeli v začetku oktobra, tudi takrat je bilo na koncu visokih 7:2, samo v zadnji tretjini pa, tako kot danes, 6:0.

Za razliko od tivolskega obračuna pred dnevi (takrat je bilo 3:4) so tokrat domači le začeli s prvim vratarjem Patrikom Nechvalatom. Gostje so sicer zapretili ob igralcu več prek Rolanda Kaspitza. Začetek je bil tako podoben tistemu z zadnjega gostovanja, ko so Ljubljančani celo vodili z 2:1. A tokrat so Čehi že po deseti minuti prevzeli pobudo, sicer najboljši mož Olimpije, vratar Oliver Roy, pa je bil nemočen pri prvem golu.

Ta je popolnoma sprostil domače, ki so leteli po ledu, Roman Tomaš je dosegel drugi gol. Začetek druge tretjine je sicer prinesel krajši pritisk Olimpije, a brez rezultata. Potem so zagospodarili domači, Roy pa je reševal vse mogoče in nemogoče in imel že do 40. minute 38 obramb.

Pred zadnjimi 20 minutami je bila želja gostov le, da se ne bi ponovila prva tekma. Ko je Olimpija že v 41. minuti imela "power-play", a ga končala brez gola, se je zgodba začela ponavljati. Domači so se ubranili, po hitrem protinapadu zadeli, potem se je odprlo Janu Lattnerju, dosegel je še dva gola, za 5:0 z igralcem več. Po tem golu pa je trener Fabian Dahlem zamenjal vratarja, mladi Matic Marinšek pa je dobil še tri gole za tokrat še hujši končni poraz z 0:8.

Čez dva dni bodo zmaji spet gostovali, njihov tekmec bo Innsbruck, 30. decembra pa bodo zadnjič v letu 2015 igrali doma, nasprotnik bo vodilni Linz.

Ne spreglejte