Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano

Torek, 22. 10. 2013, 22.34

8 let

V torek ''zeleno-beli'' neuspešni, v petek popravni izpit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige Ebel na gostovanju v Bolzanu izgubili z domačo ekipo s 4:5 (1:3, 1:1, 1:2).

Ljubljančani so v Bolzanu pred več kot desetimi leti že igrali zelo dobro in tudi zmagovali, na začetku tekme je vse kazalo, da bi se ta leta lahko ponovila. Že v drugi minuti je mladi napad zmajev prišel do nevarne akcije, Gregor Koblar pa je premagal vratarja Jaroslava Hübla. Po tem šoku so si domači opomogli šele sredi tretjine, ko so izenačili, ta prejeti gol pa je odrezal goste, ki so zapored v treh minutah dobili še dva gola, pri drugem bi lahko sodniki dosodili tudi prekršek nad Boštjanom Groznikom, ki mu je domači napadalec pred golom izbil palico iz rok, a se sodniki niso oglasili.

Ko je bilo nato v 21. minuti na semaforju že 4:1, se je zdelo, da je nov visok poraz neizogiben. Toda Ljubljančani se niso predali, zaigrali so bolje in bolj zbrano. Res pa je, da jim spet, kot že tolikokrat doslej, ni stekla igra ob "power-playu", pa čeprav so imeli od 32. do 38. minute kar tri takšne prednosti in tudi lepe priložnosti, najprej Koblar v 35. minuti, meril je čez vrata, v 36. pa je Pascal Morency zadel okvir gola. A štiri sekunde pred drugim odmorom je Jeff Ulmer plošček nekako le zbezal v mrežo.

V zadnjem delu so šli zmaji na vse ali nič; Koblar je hitro spet zadel, zaostanek le za gol je dal nove moči gostom. Bolzano se je zgolj branil, potem pa nekako oživel z igralcem več, ko sta se na modri črti silovito zaletela Groznik in nekdanji zmaj Žiga Pance. Sodniki so trčenje označili kot izključitev na ljubljanski strani, domači so lažje zadihali, v 54. minuti pa kaznovali še eno neumnost v obrambi gostov in spet pobegnili na +2. To je tri minute zatem spet spremenil Morency, ki je iz bližine z igralcem več ujel priključek, v zadnjih minutah so Ljubljančani poskušali vse, tudi brez vratarja, a je domača obramba zdržala nalet.

Že čez tri dni bo imela ljubljanska zasedba priložnost za popravni izid. V petek bo namreč na sporedu nov dvoboj med tema ekipama, tokrat bodo gostitelji zmaji.

Ne spreglejte