Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 10. 2021,
16.00

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Tampa Bay Lightning Los Angeles Kings liga NHL

Ponedeljek, 11. 10. 2021, 16.00

2 leti, 6 mesecev

v torek se začenja nova sezona lige NHL

Vodstvo NHL upa na normalno sezono. Tampa po to, kar nikomur ni uspelo že 30 let.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Tampa Bay | Hokejisti Tampa Bay Lightning bodo napadli tretji zaporedni Stanleyjev pokal. | Foto Guliverimage

Hokejisti Tampa Bay Lightning bodo napadli tretji zaporedni Stanleyjev pokal.

Foto: Guliverimage

V torek se začenja nova sezona najmočnejše hokejske lige na svetu. Vodstvo lige NHL upa, da jo bodo po dveh prilagojenih tekmovalnih obdobjih, ki ju je ukrojil koronavirus, izpeljali v polnem obsegu. Prvak Tampa Bay Lightning se bo potegoval za tretji zaporedni Stanleyjev pokal, kar je pred skoraj tremi desetletji kot zadnjemu uspelo New York Islanders. Prvič bo tekmovanje štelo 32 klubov, novinec je Seattle Kraken. Anže Kopitar z Los Angeles Kings vstopa že v 16. sezono NHL. 

Sportal al

Potem ko so hokejisti Tampa Bay Lightning na peti finalni tekmi 7. julija strli Montreal Canadiens in osvojili tretji Stanleyjev pokal v zgodovini kluba, drugi zaporedni, bodo oklepniki s Floride v torek tudi odprli novo sezono lige NHL. Šampionski prapor bodo v Amalie Arena dvignili proti Pittsburgh Penguins. Strele, ki tudi tokrat veljajo za ene od favoritov, bodo poskušale ponoviti uspeh izpred treh desetletij, ko so New York Islanders kot zadnji slavili trikrat v nizu, Otočanom je na koncu uspelo celo štirikrat zapored. Prvaki so danes potrdili, da so sodelovanje s trenerjem Jonom Cooperjem podaljšali do konca sezone 2024/25.

Priključuje se Seattle

Na drugi tekmi večera se bo predstavil debitant v tekmovanju. V ligi bo prvič sodelovalo 32 klubov, pridružuje se ji Seattle Kraken. Moštvo iz Seattla bo krst dočakalo na gostovanju pri zadnjem novincu tekmovanja Vegas Golden Knights. Zlati vitezi so se ob priključitvi odlično znašli, že v uvodni sezoni so zaigrali v finalu, v katerem jih je premagal Washington Capitals, v preostalih treh so se vselej uvrstili v končnico.

Seattle Kraken | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Mesto je navdušeno. Opravili so izjemno delo, vsa organizacija, lastniki … Ponosen sem, da sem del te ekipe," je pred začetkom sezone dejal vratar Philipp Grubauer, ki se je k Seattle Kraken preselil iz Colorada.

Stavnice in strokovnjaki najvišje uvrščajo Colorado Avalanche, branilce naslova s Floride, Vegas Golden Knights, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, New York Islanders. Colorado kotira zelo visoko. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Colorado kotira zelo visoko. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

hokej splošna, palice
Sportal Ko trčita sodnik in hokejist, eden led zapusti na nosilih #video

Vrnitev divizij, 82 tekem rednega dela

Najbolj razveseljuje dejstvo, da bo večina ekip, vsaj na začetku sezone, imela polne dvorane. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Najbolj razveseljuje dejstvo, da bo večina ekip, vsaj na začetku sezone, imela polne dvorane. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po dveh sezonah, ki jih je narekoval koronavirus, vodstvo lige NHL upa, da bodo tokratno tekmovalno obdobje vendarle izpeljali v polnem obsegu. Večina hokejistov je cepljenih, tako da težav ob potovanju med ZDA in Kanado z obvezno karanteno ne bo.

Tekmovalni sistem se, v primerjavi z lansko sezono, vrača v stare tirnice, v zahodno in vzhodno konferenco in štiri divizije, ki bodo znova igrale med seboj. Je pa zaradi priključitve Seattla pacifiški diviziji, v kateri je tudi Los Angeles Kings, nastala sprememba, Arizona Coyotes se je iz te preselila v centralno. Redni del bo znova obsegal 82 tekem, zadnji dan rednega dela naj bi bil 29. april, nato se začne prvi krog končnice s 16 moštvi, ki naj bi trajala najdlje do 30. junija,

"Smo optimistični, pričakujemo sezono z 82 tekmami rednega dela, popolno končnico, za katero upamo, da se bo prvič v treh letih končala v nekem normalnem terminskem okvirju. To bi bil dosežek, upamo, da bomo do njega prišli s polnimi dvoranami v večini mest. Tega se veselimo," je za uradno spletno stran lige dejal namestnik komisarja lige NHL Bill Daly.

NHl-ovci se vračajo na olimpijske igre, ki jih bo februarja gostil Peking. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko NHl-ovci se vračajo na olimpijske igre, ki jih bo februarja gostil Peking. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vrnitev olimpijskega premora, tri zimske klasike

NHL-ovci se, potem ko v Pjongčangu niso smeli sodelovati, vračajo na olimpijske igre. Liga bo tako med 7. in 22. februarjem zaprla tekmovalna vrata. Nekaj dni pred tem bo dvorana T-Mobile Arena v Las Vegasu gostila konec tedna all-star.

Prvojanuarsko zimsko klasiko bo gostil bejzbolski park Target Field, nasproti si bosta stala Minnesota Wild in St. Louis Blues. 26. februarja bodo člani Nashville Predators na stadionu Nissan Stadium gostili Tampa Bay Lightning, 13. marca pa bo na stadionu Tim Hortons Field Buffalo Sabres pričakal Toronto Maple Leafs.

Anže Kopitar debi Los Angeles Kings
Sportal Debi Anžeta Kopitarja v ligi NHL, ki je napovedal veličastno kariero

Kralji so v zadnjih treh letih ostali brez končnice, tudi v novi sezoni, že 16. za Anžeta Kopitarja, ne kotirajo visoko. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kralji so v zadnjih treh letih ostali brez končnice, tudi v novi sezoni, že 16. za Anžeta Kopitarja, ne kotirajo visoko. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

16. sezona Anžeta Kopitarja

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar z Los Angeles Kings vstopa v že 16. sezono lige NHL. Dvakratnim prvakom lige NHL (2012, 2014) v zadnjih letih ne gre. V sedmih sezonah po letu 2014, ko so drugič postali prvaki, so se zgolj dvakrat uvrstili v končnico, obakrat so izpadli že v konferenčnem četrtfinalu. Zadnja tri leta so Gorenjec in soigralci, ki tudi tokrat ne kotirajo visoko, ostali brez vstopnice za izločilne boje.

Kralji bodo sezono odprli v četrtek, ko v Staples Center prihaja Vegas.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar klonil po podaljšku
Ne spreglejte