Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Graz 99ers Ivo Jan liga EBEL

Četrtek, 25. 2. 2016, 16.00

8 let

V Gradcu še naprej stavijo na Iva Jana in priznavajo, da ni lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski trener Ivo Jan bo tudi v prihodnji sezoni vodil Gradec. Predsednik panterjev si želi, da bi postali bolj hokejsko mesto, a dodaja, da imajo težave pri pridobivanju sponzorjev.

Klub z avstrijske Štajerske je še tretje leto zapored ostal brez izločilnih bojev. Po reprezentančnem premoru je imel Gradec še teoretične možnosti, da pograbi eno od dveh četrtfinalnih vstopnic, a mu je na koncu do končnice zmanjkalo 11 točk. Končal je le pred Olimpijo, kar nikakor ni navdušilo tistih, ki stiskajo pesti za graške panterje.

Krivda je na več straneh

"Koga naj krivimo? Igralci niso igrali dobro, seveda je krivda tudi na strani trenerja, odgovornost nosi tudi menedžerski del kluba. Igralce je izbral trener Todd Bjorkstrand (odpustili so ga v začetku oktobra, op. a.), a njegov koncept ni deloval. Za tem smo imenovali Iva Jana in stvari so šle nekoliko na bolje. Dolgo smo bili v boju za končnico, a v tej ligi lahko hitro padeš s šestega na deseto mesto. Na koncu ti mesti ločuje le nekaj točk," se je v pogovoru za Kleine Zeitung na sezono ozrl predsednik Jochen Pildner Steinburg. Ob tem je dal vedeti, da bo tudi v prihodnje na trenerskem stolčku ostal Jan, ki je v Gradcu močan pečat pustil že kot igralec.

Sponzorski trg je izčrpan

Pildner Steinburg se zaveda, da bodo potrebne spremembe, in si želi, da bi Gradec, katerega tekme si je letos ogledalo manj gledalcev, postal bolj hokejsko mesto. Da bi se to res zgodilo, bi bili potrebni tudi finančni prilivi, ki pa jih je vse težje zagotoviti. "Vem, da so naši navijači razočarani zaradi rezultatov, a uspehi so povezani z denarjem, s katerim lahko razpolagamo. Vedno imamo težave, ko beseda nanese na zvišanje proračuna. Sponzorski trg na našem območju je povsem izčrpan," je potožil predsednik, ki se ni mogel izogniti niti vprašanju o zapostavljanju domačih fantov.

Dres Gradca je tudi letos namreč nosila cela četa tujcev, medtem ko so mnogi mladi domači oklepniki ostali brez priložnosti. In prav vključevanje domačih upov je po besedah Pildnerja ena od strategij Gradca v prihodnosti. Kot pravijo na Štajerskem, si želijo v ekipo vključiti čim več mladih igralcev, a se ob tem bojijo, da jim jih bodo, potem ko se bodo nekoliko uveljavili, speljali preostali klubi, ki bodo imeli več denarja.

Ne spreglejte