Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2017,
11.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga Nik Zupančič Jure Sotlar Sašo Rajsar Lustenau Aleksandar Magovac

Torek, 7. 3. 2017, 11.58

6 let, 6 mesecev

Sklepni plošček v rokah železarjev

Tudi s pomočjo s tribun pokopati še zadnje upe Lustenaua

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
HDD Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Na Jesenice se je v zadnjih tednih vrnila hokejska vročica, lepo zapolnjena Podmežakla uživa v predstavah svojih ljubljencev, ki računajo, da jih bo v sredo ob 18.30 v domači dvorani spet bučno spremljalo več tisoč navijačev. Z novo četrtfinalno zmago nad Lustenauom bi se železarji že uvrstili v polfinale Alpske lige, a ne želijo prehitevati dogodkov.

Vse od sredine februarja, ko je v Zgornjesavski dolini zavel nov slogan Nova energija za šampione rdeče, je jeseniški hokejski hram ob igrah rdečih vse bolj poln. Kljub klavrnemu propadu trofejnega HK Jesenice leta 2012 in posledičnemu sestopu jeseniškega članskega hokeja stopnišče nižje ljubezen do športa številka ena na Jesenicah v srcih mnogih ni pojenjala.

V reševanje jeseniškega hokeja z željo po obuditvi starih dobrih časov na praznične hokejske dni je močno vpet eden od zaščitnih znakov tega najhitrejšega ekipnega športa na Gorenjskem, nekdanja rdeča devetica Tomaž Razingar. Leto in pol uradno upokojeni hokejist se z delovno skupino predstavnikov iz različnih strok trudi hokej postaviti na višjo raven.

Na seznamu želja je vrnitev v razširjeno avstrijsko prvenstvo, za kar je zeleno luč pred dnevi dobil Medveščak, a kakšni časovni okviri bodo za to potrebni, bo pokazal čas.

Dovolj zbrani in zreli

Lustenau je bil v preteklosti trn v peti Jesenic. Tokrat so železarji v precej boljšem položaju. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Lustenau je bil v preteklosti trn v peti Jesenic. Tokrat so železarji v precej boljšem položaju. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Misli jeseniške ekipe so te dni osredotočene na nižjekakovostno Alpsko ligo. V tej so si železarji pod taktirko slovenskega selektorja Nika Zupančiča že po rednem delu zagotovili končnico, kaj kmalu bi si lahko že polfinale.

Jeseničanom je po drugem delu kot četrtfinalni nasprotnik pripadel Lustenau, ki je dolgo obdobje veljal za izjemno neugodnega nasprotnika gorenjskega društva.

A letos se je zgodba obrnila, sploh na prvi stopnici izločilnih bojev. Zupančičeva četa je kot višje postavljeno moštvo prvo tekmo odigrala doma in pred tri tisoč gledalci slavila pomembno zmago po podaljšku (3:2). Sledila sta gostovanje in še ena tesna in prigarana zmaga rdeče čete (4:3). Ta se je izkazala za dovolj zrelo, zbrano in modro ekipo, ki zna ob koncih obrniti srečanje sebi v prid.

Zaključiti je najtežje

Že v sredo lahko Jeseničani vstopijo v drugi krog izločilnih bojev. Če bodo v domači Podmežakli še tretjič premagali Lustenau, se bodo uvrstili v polfinale, Avstrijci pa končali sezono. Čeprav so vrata polfinala za Jeseničane močno odprta, opozarjajo, da je najtežje izkoristiti zaključni plošček.

"Zavedamo se, da je najtežje zaključiti. V sredo nas čaka zelo pomembna tekma. Čisto nič ne smemo popustiti. Vemo, da bo zelo težko, a ob tem verjamemo, da se s svojo kakovostjo, formo, igro in vsem, kar spada zraven, lahko že v sredo prebijemo v polfinale," je v klubski diktafon dejal točkovno najuspešnejši železar Jure Sotlar.

Jure Sotlar si, tako kot preostali soigralci, želi četrtfinalno serijo končati v sredo, a ob tem pregovorno opozarja, da je najtežje zaključiti. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Jure Sotlar si, tako kot preostali soigralci, želi četrtfinalno serijo končati v sredo, a ob tem pregovorno opozarja, da je najtežje zaključiti. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Podobnih misli je tudi Aleksandar Magovac, ki upa, da se bo serija končala že jutri: "Zadnja tekma je najtežja. Oni nimajo kaj izgubiti, šli bodo na vse ali nič. A ne bomo jim dali zadovoljstva, da bi preselili serijo domov. Trdno smo odločeni, da vse razjasnimo v domači dvorani in gremo v polfinale že v sredo."

"Zaključna žogica je lahko plus ali minus. Upam, da nam bo šlo v plus. Dobro bi bilo, da hitro dosežemo zadetek ali dva in končamo njihove upe, da bi to sezono še odigrali še kakšno tekmo," pa pred srečanjem razmišlja izkušeni Sašo Rajsar.

Ob utrujenosti še dodatno prija navijaška energija

"Dodaten naboj s tribun nam bi zelo pomagal," pred srečanjem (sreda ob 18.30) sporoča Aleksandar Magovac. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Dodaten naboj s tribun nam bi zelo pomagal," pred srečanjem (sreda ob 18.30) sporoča Aleksandar Magovac. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Tekma na dan žena se bo začela ob 18.30, žene in dekleta si bodo morda odločilno četrtfinalno srečanje lahko ogledale brezplačno.

Tako trener kot hokejisti pa upajo, da jim bo energijo s tribun poslalo čim več gledalcev.

"Vsi si želimo polne dvorane. Malo se že pozna utrujenost, saj si težke tekme hitro sledijo, tako da bi nam dodaten naboj s tribun zelo pomagal," je navijače v čim večjem številu na obračun pozval Magovac.

Alpska liga, četrtfinale, 3. tekma:

Sreda, 8. marec, Podmežakla:
18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – Lustenau /2:0/

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

Ne spreglejte