Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2013,
12.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg Dornbirn

Četrtek, 15. 8. 2013, 12.25

7 let, 12 mesecev

Trojni ne "buldogov", Salzburg in Bolzano širita vrste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo Dornbirna se je zahvalilo trem hokejistom, ki na Predarlškem niso prestali preizkušnje. Moštvi Salzburga in Bolzana z novimi imeni.

Pri ekipi Dornbirna so v zadnjem mesecu apetite glavnega stratega Dava MacQueena poskušali zadovoljiti mnogi hokejisti, a trojici to ni uspelo. Vodilnih mož predstave Avstrijca Stefana Schumniga, Slovaka Maria Kuralija in Hrvata Michaela Novaka niso prepričale, tako da v prihodnje ne bodo del članskega moštva "buldogov". Na preizkušnji ostajata vratar Dominik Frank in napadalec Peter Lenes.

V zadnjih dneh pa sta se okrepila Salzburg in Bolzano. "Rdeči biki" so za eno sezono pripeljali izkušenega Briana Faheyja, ki jim bo pomagal v obrambi. Dvaintridesetletni Američan je velik del kariere preživel v ligi AHL, sedem tekem pa je v sezoni 2010/2011 odigral tudi v najmočnejši ligi na svetu, ko je nosil dres moštva Washington Capitals. Lani se je prvič preselil v Evropo, in sicer se je preizkusil v ruski KHL, kjer je za Vityaz iz Podolska odigral 52 tekem in vpisal 15 točk. Fahey naj bi v Mozartovo mesto prispel v petek, ko bodo Salzburžani na drugi pripravljalni tekmi European Trophy palice prekrižali s češkim Plznom. Prvi obračun proti ekipi HC Kometa Brno so dobili suvereno s 4:0, priložnost med vratnicama je Don Jackson ponudil Bernd Brücklerju, Luka Gračnar ni igral.

Več skrbi pri sestavljanju ekipe pa ima italijanski Bolzano, ki je zaradi majhnega števila kadra moral odpovedati nedeljsko pripravljalno tekmo proti Wolfsburgu, s katerim bo tako igrala ljubljanska Olimpija. "Lisice" imajo na seznamu le devet hokejistov, kot zadnji je sodelovanje podaljšal kanadski napadalec MacGregor Sharp, za katerega bo to tretja sezona pri južnotirolskem klubu – v zadnji je na 49 tekmah statistiko obogatil z 51 točkami.

Ne spreglejte