Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2012,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga INL Zell am See

Petek, 26. 10. 2012, 8.08

8 let

Triglavani pred dvojnim avstrijskim zalogajem: Ohraniti koncentracijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejiste Triglava konec tedna čaka dvojni avstrijski zalogaj. V soboto gostijo vodilni Zell am See, v nedeljo v goste prihaja še Bregenzerwlad. Kapetan Jemec opozarja na zbranost skozi vso tekmo.

Kranjski hokejisti bodo imeli prihajajoči vikend še kako natrpan urnik. V Mednarodni ligi INL bodo namreč v dveh dneh pred domačim občinstvom v Kranju odigrali dve tekmi. Kapetan Domen Jemec pred obračunoma z avstrijskima nasprotnikoma opozarja predvsem na zbranost, ki jo morajo fantje zadržati vso tekmo in ki jih je že drago stala. "Na zadnji tekmi proti Slaviji se nam je spet zgodilo, da nam je koncentracija padla. Dobro smo igrali 50 minut, vmes pa je prišlo 10 slabih minut, kar se nam je maščevalo in zaradi česar smo tekmo izgubili. Da bodo prihajali dobri rezultati, moramo ostati zbrani vso tekmo," o ključnem problemu igre Triglavanov, ki ga bo potrebno odpraviti, razmišlja 25-letnik.

Vodilni Zell am See na krilih Vale in Rataja

Že v soboto bo morala kranjska ekipa ostati zbrana vse do zadnjega piska sirene, saj v goste prihajajo hokejisti vodilnega Zell am See-ja. Ti so na krilih češko-slovaške naveze Petr Vala in Igor Rataj na sedmih tekmah vknjižili le en poraz, pred najbližjimi zasledovalci pa imajo že šest točk prednosti. A Triglavani so se jim na septembrskem gostovanju dobro upirali in po odlični predstavi, eni najboljših v letošnji sezoni, klonili le z golom razlike. "Zell am See je res močna ekipa. Na sobotni tekmi bomo morali ustaviti predvsem njihov prvi napad, v katerem igrata Vala in Rataj. Če nam to uspe, lahko zmagamo, drugače nam trda prede," recept za zmago proti ekipi, ki v letošnji sezoni lige INL na gostovanju sploh še ni izgubila, opiše branilec kranjskih "orlov". Prav gotovo bo Kranjčanom lažje tudi zato, ker sedaj poznajo igro zellških severnih medvedov, dodaten plus za slovensko moštvo pa bo tudi igra na domačem ledu, s čimer se strinja tudi Jemec: "Sedaj poznamo vse ekipe in vemo, kako igrajo avstrijski nasprotniki, pred prvim delom pa smo poznali le Slavijo. Tudi to, da igramo doma, bo za nas prednost, saj so po osemurni vožnji noge kar malo trde. S tega vidika bo za nas lažje, kar pa ne pomeni, da pričakujemo lahko tekmo."

Z Bregenzerwaldom za četrto mesto

V nedeljo pa bodo Triglavani palice prekrižali z neposrednim tekmecem za četrto meto, ki vodi v polfinale, in sicer bodo v svoji dvorani pričakali trenutno četrto uvrščeni Bregenzerwald. Moštvo s predarlškega je ekipa Eda Hafnerja na gostovanju premagala s 5:2, a Jemec opozarja, da ni bilo tako lahko, kot govorijo številke: "Morda se zdi, da smo na gostovanju zlahka zmagali, a je bilo daleč od tega. Zadeli smo kar nekaj takšnih golov, ki jih lahko pripišemo krivdi njihovega vratarja, zato tudi proti njim ne pričakujemo lahke tekme. Morali bomo igrati disciplinarno v obrambi, saj se nam tukaj pojavlja največ napak. Napadalci pa bodo morali izkoristiti svoje priložnosti, ker bo zelo težko zmagati, če bomo zadeli le en ali dva gola na tekmo."

Cilj prihajajočega vikenda je seveda nabrati čim več točk, le te pa bodo morali nabirati brez Anžeta Markoviča, ki bo zaradi težav z vnetjem očesa z ledenih ploskev odsoten dva tedna. A kot zagotavlja Domen Jemec, imajo dovolj širok kader in jih zato odsotnost Markoviča ne bi smela ovirati pri bogatenju točkovne bere.

Ne spreglejte