Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija

Sobota, 1. 12. 2012, 8.28

8 let

Tretja letošnja zmaga Olimpije na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 26. kroga lige Ebel na Dunaju po streljanju kazenskih strelov premagali domačo ekipo Vienna Capitals s 4:3.

Ljubljanski hokejisti so se prejšnji teden znašli v manjši krizi. Najprej so izgubili na gostovanju v Znojmu, nato pa, nekoliko nepričakovano, še doma proti zadnjeuvrščenemu Innsbrucku. Z izgubo teh točk so spet padli na deseto mesto lestvice za Salzburg. Na današnji tekmi so morali na težko gostovanje k vodilni zasedbi z Dunaja, kjer pa se očitno dobro počutijo. Na koncu so namreč Ljubljančani po borbeni igri po kazenskih strelih vpisali še tretjo zmago v avstrijskem glavnem mestu v tem koledarskem letu.

Zmaji so tekmo začeli hrabro, že v šesti minuti je Jaka Ankerst zadel prečko, potem pa je s svojim prvim letošnjim golom branilec Boštjan Groznik v osmi minuti svojo ekipo popeljal do vodstva. V 13. minuti je Žiga Pance z igralcem več še enkrat zadel okvir gola, nakar so pobudo prevzeli domači. Do konca prve tretjine so si priigrali prednost, potem ko so drugič znova izvrstnega vratarja Jerryja Kuhna ugnali z igralcem več.

V drugem delu so Ljubljančani po izjemni akciji Jana Muršaka in natančnem strelu Chrisa D'Alvisa izid poravnali, kaj lahko pa bi na drugi odmor odšli tudi s prednostjo, vendar so bili nekajkrat pri zaključnih strelih nenatančni.

V zadnjem delu so domači pričakovano pritisnili, Kuhn je bil velikokrat na težkih preizkušnjah, ki pa jih je uspešno prestal. Do 53. minute. Takrat se je s kazenske klopi vračal izključeni Igor Cvetek, Francois Fortier pa je s silovitim strelom premagal pokritega ljubljanskega vratarja. Veselje domačih pa je bilo res kratko, saj je že po 14 sekundah izenačil Brock McBride po lepi in dolgi podaji Mika Ratchuka.

Redni del ni dal zmagovalca, zato je sledil podaljšek. V tem je v 63. minuti imel Žiga Pance na palici dve točki, vendar je domači vratar Matthew Zaba njegov poskus obranil. Zato pa so gosti do tako želenih dveh točk prišli po kazenskih strelih. Dunajsko mrežo sta zatresla Kevin De Vergilio in Muršak, Kuhn pa je ustavil dva domača strelca.

V naslednjem krogu bodo zeleno-beli spet gostovali, v nedeljo se bodo podali k prvakom v Linz.

Ne spreglejte