Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2015,
11.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar Anže Kopitar

Natisni članek

Sreda, 30. 9. 2015, 11.15

8 let, 3 mesece

Trener Kraljev: Vse poskušamo pripraviti na začetek sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Teden dni je do začetka lige NHL,strateg LA Kings Darryl Sutter pa preizkuša še zadnje kombinacije, za katere upa, da bodo delovale bolje kot lani. Anže Kopitar je poraz z Anaheimom spremljal ob ledu.

Še drugič v pripravljalnem obdobju sta se udarila kalifornijska nasprotnika LA Kings in Anaheim Ducks in še drugič so bili z 2:1 uspešnejši Rački. Tokrat so Kralje strli v podaljšku, v katerem po novem igrajo tri na tri, Corey Perry pa je v 43. sekundi podaljšane igre še drugič premagal Jhonasa Enrotha in svoji ekipi priboril zmago.

"Poskušamo zmagati na vsaki tekmi, a imamo nekaj težav z doseganjem zadetkov. V podaljšku je pač tako, da moraš dobiti prvi sodniški met, plošček držati v svoji posesti in poskušati zadeti. Njim je uspelo prav to. Dobili so sodniški met in imeli plošček vse do zadetka. Vse poskušamo pripraviti na začetek sezone. Še vedno je boj za mesta, bomo videli, kdo vse bo zaigral na prvi tekmi," je po porazu dejal trener dvakratnih prvakov lige NHL Darryl Sutter, ki se mu zdi podaljšana igra z le tremi igralci v polju dobra ideja. Nekaj skrbi mu povzroča obramba, ki že lani ni bila najsvetlejša točka Kraljev.

Igre tri na tri proti Anaheimu ni mogel okusiti Anže Kopitar, ki je z Marianom Gaborikom in Dustinom Brownom srečanje spremljal ob ledeni ploskvi.

To je razjezilo nemalo navijačev, ki so se hudovali nad dejstvom, da niso mogli spremljati ne Kopija ne Ryana Getzlafa. A najboljši slovenski hokejist bo na ogled kmalu. Sezono bodo Kralji odprli 7. oktobra, ko bodo gostili San Jose Sharks, v soboto pa jih čaka še zadnja pripravljalna tekma proti Coloradu.

Govoric je mnogo

Morda pa bo Gorenjec v središču pozornosti celotne lige, še preden bodo v Chicagu dvignili šampionski prapor. Ni skrivnost, da si želi napadalec, ki ga pogodba s Kralji veže še za eno sezono, sodelovanje podaljšati še pred začetkom novega boja za Stanleyjev pokal. A že večkrat je poudaril: "Lepo bi bilo, če bi se dogovorili pred sezono, a če se ne bomo, ne bo nič narobe. Še vedno imamo dovolj časa za to."

Govoric okoli Kopitarjeve pogodbe je ogromno. V zadnjih tednih so prevladovale tiste, da strani nista povsem na isti valovni dolžini, ko beseda nanese na plačo (nekateri so namigovali, da 28-letnik stremi v bližino pogodbe zvezdnikov Chicaga Jonathana Toewsa in Patricka Kana – vsak ima osemletno pogodbo v višini 84 milijonov dolarjev oziroma 76,7 milijona evrov). Edini slovenski NHL-ovec je leta 2008 s Kralji podpisal sedemletno pogodbo v višini 47,6 milijona dolarjev (43,45 milijona evrov).

So si pa v ZDA enotni, da bo šlo za dolgoročno sodelovanje, in sicer za osemletno pogodbo. Onkraj Atlantika so se v torek pojavile nove govorice, ki namigujejo, da bi lahko pogajanja med Kralji in Kopitarjevim agentom Patom Brissonom – zastopa tudi Kana in Toewsa – kaj kmalu obrodila sadove. A pustimo govorice in počakajmo na uradno potrditev Kopitarjeve povišice.

Ne spreglejte