Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
23.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Sij Acroni Jesenice

Četrtek, 9. 4. 2015, 23.13

8 let

Tošič: Odločila je gorenjska trma, Cvetek: Potrebovali smo takšno budnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Odločila je naša volja, želja, gorenjska trma," se je po veliki zmagi Jesenic s 3:1 nad Olimpijo smejalo branilcu Luki Tošiču. Olimpijin člen obrambe Igor Cvetek pravi, da so potrebovali budnico.

Četrtkov obračun za državnega prvaka v dvorani Tivoli je bil lep dokaz, da favoriti ne zmagujejo vedno in da je marsikaj odvisno tudi od želje, ki jo prikažeš na tekmovališču. Tokrat se je zdelo, da je bilo več žara borbenosti v očeh gorenjskih gostov, ki so na prvi finalni seriji slavili s 3:1.

"Papir je treba prinesti na led in mi ga nismo"

"Odločila je predvsem naša volja, želja, ta gorenjska trma, kot rečemo. Res smo si želeli. Vedeli smo, da bomo morali v Tivoliju enkrat zmagati. To smo naredili. Morda se malo pozna, da Olimpija ni bila v ritmu tekem, mi pa smo igrali v končnici lige INL in odigrali nekaj močnih tekem. To je bila neka prednost in to smo hoteli izkoristiti. Pomemben je bil hiter začetek, ko enkrat hitro zadeneš, je vse lažje. Tudi igra lažje steče. A še daleč je do konca. Čakata nas vsaj še dve zelo težki tekmi. Že v soboto bo nova zgodba," je bil prešerne volje 27-letni branilec železarjev Luka Tošič.

Drugačno je bilo razpoloženje v ljubljanskem taboru, ki si je, kot je bila navada že po EBEL-ligaških tekmah, po obračunu vzel nekaj minut zase. "Potrebovali smo tako budnico, da smo videli, kje smo, kaj smo," je pogovor z novinarji začel domači branilec Igor Cvetek, ki ga igra železarjev ni presenetila: "Jesenice so kakovostno moštvo. Na papirju smo sicer mi močnejši, a ta papir je treba prinesti na led, kar nam danes ni uspelo. Jeseničani so odigrali taktično odlično tekmo, niso nas pustili blizu gola. Mi pa smo imeli malo smole, plošček se nam ni odbil na palico, izkoristili nismo nekaj lepih priložnosti … Zdaj moramo najti način, da pridemo zraven oziroma se moramo malce prilagoditi njihovemu sistemu."

Gorenjska že čaka na hokejski praznik

Druga finalna tekma bo v soboto na Jesenicah, kjer že nestrpno čakajo na spopad večnih tekmecev, zdaj verjetno še toliko bolj, saj si gostitelji lahko priigrajo zaključni plošček. A Cvetek je odločen, da temu ne bo tako in da bo Olimpija serijo izenačila: "Vsi pričakujemo lepo polno dvorano Podmežakla, tam je bilo vedno odlično vzdušje. Gremo na zmago, na izenačenje serije, saj si vsak od nas želi naslov prvaka. Dali bomo vse od sebe in prepričan sem, da bomo v soboto prišli do te prepotrebne zmage."

"Upam, da bo dvorana polna. Vemo, da so gledalci na Jesenicah željni hokeja. S to zmago smo jim dali najboljše mogoče vabilo. Tekma ne bo prav drugačna, Olimpija bo verjetno malo bolj pritisnila, a druge razlike verjetno ne bo. Mi lahko le veliko pridobimo, naš cilj je seveda zmagati tri tekme, a gremo tekmo po tekmo," pa pred selitvijo v domačo dvorano razmišlja Tošič.

Ne spreglejte