Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
21.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Rok Tičar liga KHL Slovan Bratislava Sibir Novosibirsk

Natisni članek

Nedelja, 2. 11. 2014, 21.12

8 let, 3 mesece

Tičar v loteriji dvakrat uspešen, a Slovan na koncu brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Obračun med Slovanom iz Bratislave in Sibirom iz Novosibirska se je končal šele v loteriji, ki so jo po osmi seriji dobili oklepniki ruskega kluba. Rok Tičar dvakrat uspešen v loteriji.

Gledalci na tekmi med Sibirom in Slovanom so na zadetke zaman čakali vse do kazenskih strelov, po katerih so imeli večji nasmešek na obrazu gostitelji iz Rusije. Zmagovalca je odločila osma serija kazenskih strelov, ko je zmagoviti zadetek prispeval Jonas Enlund. Trener Slovana je Roka Tičarja v ogenj poslal kar trikrat, 25-letni napadalec je bil v prvi in četrti seriji uspešen, v sedmi pa mu ploščka ni uspelo pospraviti za hrbet nasprotnikovega vratarja, a so bili tudi člani Sibira v tej seriji neuspešni. Kot rečeno, pa so tekmo odločili že v naslednjem poskusu, ko za Slovake ni zadel Tomas Netik.

Tičar je sicer igral dobrih 16 minut, sprožil dva strela, dobil pet od desetih sodniških metov in odsedel malo kazen. Drugi slovenski predstavnik pri slovaškem moštvu Žiga Jeglič je igral minuto in pol manj in prav tako dvakrat ustrelil.

Slovan se drži osmega mesta zahodne konference, Medveščak, ki je brez Marcela Rodmana (reprezentančni turnir) z 1:4 priznal premoč Barys Astani, je štiri mesta za njim.

Ne spreglejte