Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 2. 2014,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Ivo Jan Innsbruck

Četrtek, 27. 2. 2014, 12.17

8 let

Težko se je motivirati, a poskušali bodo do konca "mešati štrene"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v drugem delu lige EBEL v sredo zmagala četrtič, a drugič zapored ostala brez končnice. Cilj "zmajev" je, da se na zadnjih dveh tekmah izognejo zadnjemu mestu in komu zagrenijo življenje.

Spopad ekip z dna lestvice ni ponudil vrhunske hokejske predstave, ki jo ljubitelji zeleno-belega tabora pogrešajo že lep čas. A po novi spremenljivi sezoni, polni odhodov, poškodb in preostalih pretresov, ki za klub s Celovške 25 še zdaleč niso novost, ko veš, da so vrata končnice že zaprta, se je pač motivacijsko težko pripraviti na zadnje obračune. "Za vsako srečanje se poskušamo čim bolj zbrati, da bi odigrali čim boljše, da še naberemo nekaj točk na tekmah, ki so ostale do konca. Proti Innsbrucku je bil motiv ta, da premagamo neposrednega tekmeca za predzadnje mesto," se je po zmagi motivacije dotaknil eden od redkih hokejistov, ki so v iztekajoči se sezoni predstavljali svetlo točko ljubljanskega EBEL-ligaša, Miha Verlič.

Tudi trener Ivo Jan, čigar želje po okrepitvi v napadu ali pa po pomočniku trenerja med sezono vodstvo kluba ni uslišalo, je priznal, da je v teh trenutkih težko ostati stoodstotno zbran: "Mi delamo po svojih najboljših močeh. Včasih je fante kar težko pripraviti, da zares delamo. A gre za odlično skupino, s katero je užitek delati, in verjamem, da bomo do zadnjega piska sirene v Gradcu poskušali vse, da malce zmešamo štrene vsem preostalim."

Kljub temu je ljubljanskega stratega, ki še ne ve, kakšna bo njegova prihodnost pri Olimpiji, po tretji zmagi nad Innsbruckom v sezoni nekoliko tolažilo dejstvo, da z varovanci verjetno ne bo končal prav na dnu: "Nad igro nisem bil najbolj navdušen, ampak na koncu štejejo točke. Obe ekipi praktično nista imeli več možnosti za napredovanje. Vesel sem, da smo na tej tekmi zmagali, saj sem želel, da ne bi končali na zadnjem mestu. Čeprav sta do konca še dve tekmi, mislim, da smo tokrat naredili največji korak, da ne bomo zadnji. To je bil tokratni cilj."

Do konca mednarodne sezone bodo zeleno-beli odigrali še dve tekmi, v petek gostijo Celovec, v nedeljo pa gostujejo v Gradcu. Obe avstrijski moštvi sta trenutno na mestih, ki ne prinašata končnice, a obe imata še povsem odprto pot do izločilnih bojev. In če so Ljubljančani svoje možnosti za četrtfinale že zapravili, lahko v petek povsem mirno vsaj poskušajo prekrižati načrte aktualnim prvakom iz Koroške.

Ne spreglejte