Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Žiga Jeglič Slovan Bratislava

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 13.14

8 let

Težko mu je, ker ni odigral najboljšega dela sezone, a zdaj je čas za nove cilje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žiga Jeglič je letos okusil ligo KHL, v Bratislavi se je počutil odlično, želel bi si le daljšo sezono. A zdaj že pogleduje proti Ostravi. Verjame v uspeh, a treba je iti korak za korakom, poudarja.

Konec februarja je s Slovanom Bratislavo odigral zadnjo tekmo Kontinentalne hokejske lige, v kateri je slovaško moštvo končalo na zadnjem, 14. mestu zahodne konference. Sezona se je za Žigo Jegliča tako končala precej zgodaj, kar dva meseca prej kot lani, ko je v Nemčiji konec aprila z Ingolstadtom postal nemški prvak in izpustil svetovno prvenstvo v Goyangu, kjer so si risi s prvim mestom priigrali elito.

Preizkusiti samega sebe

"Letos se je tako obrnilo. Vsekakor je težko, ker se s Slovanom nismo uvrstili v končnico in odigrali še tistega najboljšega dela sezone. Po drugi strani pa je bilo tudi lepo malo prej priti domov in se priključiti igralcem, ki prav tako niso prišli v končnice, tako da smo lahko dobro trenirali in se dobro fizično pripravljali. Zdaj bomo samo nadaljevali v tem ritmu. Upam, da hiter konec ne bo pustil posledic za naprej, saj vemo, da je bolje, da odigraš čim več tekem in da si vseskozi v tekmovalnem ritmu. Ampak zdaj bo še kar veliko časa in tekem za normalno pripravo na prvenstvo," nam je povedal Jeglič.

Gorenjec, ki zgodbe s Slovanom še ni povsem končal – o tem, kako se je znašel na Slovaškem, si boste na naših straneh lahko prebrali v naslednjih dneh –, na prvo tekmo ne bo čakal prav dolgo. Risi bodo že v torek palice s Hrvati prekrižali v Zagrebu, sicer pa je na pripravljalnem seznamu šest tekem.

"Čeprav bo prva na sporedu kmalu, bo prišla še kako prav, saj bomo z njo prekinili monotonost treningov. Vedno rad igram, tekme so mi zanimive, tako da super. Rezultat ne bo toliko pomemben. Bo pa dobro to, da se bomo nekateri vrnili v tekmovalni ritem in preizkusili sami sebe, videli, kje smo. Pomembno bo, da se bomo prav na vsako pripravljalno srečanje poskušali zbrati in da bomo pristopili stoodstotno pripravljeni. Seveda ob tem uživali v igri, a odigrali na najvišji mogoči ravni."

Najprej obstanek, potem …

Najvišja raven bo še toliko bolj pomembna na svetovnem prvenstvu, kjer bodo varovanci Matjaža Kopitarja v Ostravi igrali z Belorusi, Rusi, Slovaki, Finci, Norvežani, Američani in Danci. Primarni cilj risov je obstanek med elito – v zadnjih časih so iz nje skakali v divizijo I, in se spet vrnili vanjo –, kar zatrjujejo eden za drugim, pa vendar se ne moremo znebiti občutka, da bi na Češkem lahko dosegli še kaj več. Spomin na olimpijske igre in sedmo mesto je še vedno zelo živ …

"Res je. Sposobni smo marsičesa, ampak najprej si želimo obstanka. Verjamem, da lahko naredimo veliko, a vse bo odvisno od forme na prvenstvu. Zelo pomemben bo že začetek. Vse bo šlo zelo hitro in treba se bo zelo dobro zbrati in pripraviti ter vsekakor ne delati prevelikih napak," tudi naš sogovornik upa na morebitno češko presenečenje, a ob tem opozarja, da bo treba iti tekmo po tekmo, korak za korakom, brez prehitevanja dogodkov.

Spremlja dva finala pred finalom

Na Jesenicah ima v napadu družbo Roka Tičarja, s katerim sta skupaj igrala pri Slovanu, tretji člen njunega tria pa še manjka. Robert Sabolič se namreč v češki Extraligi z moštvom Sparta Praga bojuje za finale. S 3:2 v zmagah vodijo Saboličevi nasprotniki, člani kluba Trinec, ki za finale potrebujejo še zmago, a Jeglič drži pesti, da njegovemu prijatelju uspe (v ponedeljek zvečer je postalo znano, da je Robert Sabolič s Sparto obstal v polfinalu).

"Mislim, da je ta polfinale kar mali finale. Kot sem spremljal, gre, vsaj po mojem mnenju, za dve najboljši ekipi lige. Res upam, da bi Saboliču uspelo še enkrat dvigniti pokal, tako kot lani, ko sva ga skupaj (Jeglič in Sabolič sta bila lani nemška prvaka z Ingolstadom, op. a.). Se nam bo že potem pridružil (smeh)," se nove lovorike prijatelja nadeja 27-letni napadalec, ki mu te dni pogled uhaja tudi proti ligi KHL. V konferenčnem finalu igra Jan Muršak, ki je s CSKA vodil že s 3:0 v zmagah, nato pa izgubil tri teme s SKA iz Sankt Peterburga, kar pomeni, da bo o finalistu odločala sedma tekma. "Tesno je, ja. A vedno je najtežje zmagati tisto zadnjo tekmo. Upamo, da tudi njim uspe."

Odgovor, ali se bo Muršak lahko kmalu priključil reprezentančnim kolegom, bo znan v torek, ko bo na sporedu odločilni tekma. Je pa že zdaj jasno, da slovenski selektor v kratkem lahko pričakuje "Francoze", ki so klubsko sezono končali v nedeljo, ko je Boštjan Goličič še drugič v dveh letih postal francoski prvak.

Ne spreglejte