Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Stanleyjev pokal Boston Bruins Chicago Blackhawks

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 17.43

8 let

Tabor Bostona: Na vsak način zabiti gol in zmagati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le zmaga prinaša Bostonu dodatno upanje in odločilno tekmo. V nasprotnem primeru bo skrajšane sezone konec, Chicago Blackhaws pa bodo sredi Bostona prišli do svojega petega Stanleyjevega pokala.

Finalna serija lige NHL je doslej ponudila vse, kar si hokejski sladokusci želijo. Napete obračune, kar trije so se končali po podaljških, lepe zadetke, še bolje obrambe in silovite nalete. A počasi se bo vse skupaj končalo, Chicago je le še zmago oddaljen od dviga Stanleyjevega pokala. ''Kosmatinci'' bodo morali v noči na torek prikazati svojo najboljšo predstavo, če bodo želeli, da se bo odločitev prestavila na sedmo tekmo.

''Od prvega do zadnjega vemo, kaj moramo narediti. Poraza si ne moremo privoščiti, zato bomo dali vse od sebe. Morali bomo sprožiti maksimalno število strelov in na vsak način spraviti plošček v mrežo. Na igrišču ne bo veliko prostora, zato bo potrebno streljati iz vseh situacij, nato pa pospravljati odbitke v mrežo. Potrebno bo dobivati dvoboje ena na ena. To so najpomembnejše stvari,'' je odločen napadalec prvega napada Nathan Horton.

Pri Bruins se še vedno ne ve, ali bo lahko zaigral eden ključnih napadalcev Patrice Bergeron, ki je v drugi tretjini zapustil dvorano in odšel v bolnico na opazovanje. Trener Claude Julien pravi, da obstaja možnost nastopa, kaj več pa ni želel razkriti. ''V kolikor Bergeron ne bo mogel pomagati, bo njegovo mesto zapolnil nekdo drug. Na srečo imamo dovolj široko klop, da si lahko to privoščimo,'' se z morebitno odsotnostjo ne obremenjuje vratar Tuukka Rask, soigralec v napadu Brad Marchand pa pravi: ''Gre za igralca, ki je pomemben del naše ekipe. Njegov prispevek je ogromen. Odličen je v metu ploščka, v obrambnih nalogah, hkrati pa dosega pomembne zadetke. Z njegovo odsotnostjo smo veliko izgubili na zadnji tekmi, zato upam, da bo že na naslednjem obračunu znova v postavi. Sam ne vem, ali bo nastopil ali ne bo. Vsi bomo morali počakati do začetka tekme.''

Trenerju Chicaga ni pomembno, kdo bo dal gol

Podobno težavo pa imajo tudi pri Chicagu. Kapetan Jonathan Toews je namreč prav tako sredi druge tretjine končal z igranjem in se na led ni več vrnil. ''Johnny se počuti že veliko bolje. Smo optimistični in upamo, da bo lahko pomagal že na šesti tekmi,'' opisuje položaj trener Joel Quenneville. Slednji bi si še kako želel, da bi imel Toewsa v ekipi, saj je ta na zadnji tekmi pred poškodbo podal pri obeh zadetkih Patricka Kana.

Prav slednji je pri Chicagu v soju žarometov, mnogi mu v primeru, da bo s soigralci osvojil Stanleyjev pokal, pripisujejo osvojitev nagrade za najkoristnejšega igralca končnice. Je najučinkovitejši igralec ekipe in drugi najučinkovitejši igralec končnice. Na zadnji tekmi je, kot že omenjeno, dosegel dva zadetka. ''Najpomembneje pri vsej stvari je, da bom skušal pri uspehu ekipe dati vse, kar sem zmožen. Naredil bom vse potrebno, da bo ekipa zmagala. To bi bil zares neverjeten občutek,'' ne želi izstopati 24-letni Američan, ki raje poudarja ekipne zasluge. Podobno razmišlja tudi trener Blackhawks: ''Vedno pravim, da mi ni važno, kdo bo dosegel zadetek. Prav tako me ne zanima, kateri igralec stoji nasproti. Vedno pričakujem le, da se bo našel v ekipi nekdo, ki bo zabil gol. Nisem izbirčen. Le da nekdo doseže gol.''

Ne spreglejte