Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
21.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

hokej svetovno hokejsko prvenstvo v Rusiji

Sreda, 11. 5. 2016, 21.32

6 let, 7 mesecev

Švedi in Finci upravičili vlogo favoritov in zavzeli vrh, Slovaki po nemški hladni prhi doživeli novo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Belorusija hokej sp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na popoldanskih tekmah so Belorusi prvič zmagali na SP, Slovake so po preobratu premagali s 4:2. Švicarji so v goleadi premagali Latvijo. Zvečer so Finci upravičili vlogo favorita proti Madžarom, Švedi pa proti Kazahstanu.

Potem ko so Slovaki zanesljivo premagali Madžare in Francoze, jih je v torek zaustavila Nemčija, v sredo pa nepričakovano še Belorusija, ki je na četrti tekmi SP sploh prvič zmagala. Slovaki so z zadetkoma Andreja Sekere in Tomasa Jurca v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom z 2:0, nato pa doživeli hladen tuš. Belorusi so jim namreč v zadnjem delu nasuli štiri gole (prej so na treh tekmah zadeli petkrat) in se veselili prvih točk na prvenstvu.

Finci pričakovano do nove zmage

Finci po štirih tekmah še niso oddali točke, Madžari pa niso vknjižili še nobene. | Foto: Reuters Finci po štirih tekmah še niso oddali točke, Madžari pa niso vknjižili še nobene. Foto: Reuters

Zvečer so se v skupini B pomerili še neporaženi Finci in povratniki med elito Madžari. Nordijci so prevladovali (razmerje strelov 51:13) in vknjižili četrto zmago, po kateri so se s popolnim izkupičkom povzpeli na vrh pred Kanadčane, ki bodo v četrtek igrali z Nemci.

Finci so prvič zadeli šele v 37. minuti, ko je bil natančen Atte Ohtamaa, zmago pa sta v zadnjem delu potrdila Mikko Koivu in Aleksander Barkov.

Med vratnicama zmagovalcev je tokrat stal 21-letni Juuse Saros, ki ni imel prav veliko dela, a je ga je opravil z odliko, saj je zaustavil vseh 13 strelov naših vzhodnih sosedov in ohranil mrežo nedotaknjeno. Madžari po četrtem porazu z nič točkami ostajajo prikovani na dno.

 

Švicarji zapravili visoko vodstvo, a na koncu le zmagali

Hokejisti s križem na prsih so z dvema zadetkoma Nina Niederreiterja in Gregoryja Hofmanna v devetih minutah druge tretjine povedli s 3:0, nato pa Latvijcem dopustili, da so do drugega odmora izenačili na 3:3 (dvakrat je zadel Mikelis Redlihs). V zadnji tretjini so Švicarji spet povedli, a je bilo čez pol minute spet izenačeno. Nato pa je (podobno kot v torek v podaljšku) 90 sekund pred koncem rednega dela zmagovalca odločil Eric Blum in Švico popeljal na tretje mesto. Zadnji so Latvijci, ki še niso zmagali.

Švedi so si zmago proti Kazahstanu zagotovili že v prvih dveh trtejinah, ko so zadeli šestkrat. | Foto: Reuters Švedi so si zmago proti Kazahstanu zagotovili že v prvih dveh trtejinah, ko so zadeli šestkrat. Foto: Reuters

Švedi s sedmico

V Moskvi so Švedi zvečer slavili tretjo zmago, Kazahstan so premagali s 7:3. Tri krone so velik korak k novim trem točkam naredile že v prvi tretjini, ko so zadele trikrat, v drugi tretjini pa so le še potrdile prevlado in se na zadnji odmor odpravile z vodstvom 6:1. Švedi so v zadnjih 20 minutah stopili s plina in Kazahstancem dopustili, da so se približali na 6:3. A kaj več jim ni uspelo, saj je Gustav Nyquist s svojim tretjim zadetkom postavil končni rezultat.


Švedi so po novi zmagi prvi, na zadnjem mestu je Latvija.

Svetovno prvenstvo, 6. dan (A – Moskva , B – Sankt Peterburg):

Skupinski del

Sreda, 11. maj:
Skupina A

Švica : Latvija 5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Niederreiter 24. (PP), 27. (PP), Hofmann 29., Andrighetto 46., Blum 59.; Redlihs 34., (PP), 38. (PP), Kenins 39., Sirokovs 47.


Švedska : Kazahstan 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
Backlund 13., Klasen 16., Larsson 17., Nyquist 25. (PP), 29., 55. (SH); Wennberg 31. (SH); Boyd 20., Markelov 47., Savčenko 48.

PP-zadetek z igralcem več
SH-zadetek z igralcem manj

Skupina B

Slovaška : Bleorusija 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Sekera 21. (PP), Jurco 37.; Gotovets 43., Gavrus 49., Stepanov 55., Linglet 58.

Finska : Madžarska 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ohtamaa 37., Koivu 50., Barkov 59. (PP)

PP-zadetek z igralcem več
SH-zadetek z igralcem manj

Celoten spored svetovnega prvenstva

Ne spreglejte