Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 1. 2015,
20.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovni pokal Anže Kopitar Anže Kopitar Toronto

Sobota, 24. 1. 2015, 20.50

7 let, 12 mesecev

Svetovni pokal se vrača. V Torontu 2016 prostor tudi za Anžeta Kopitarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komisar lige NHL Gary Bettman je potrdil, da se svetovni pokal vrača na spored leta 2016, ko ga bo gostil Toronto. Tudi z ekipo Evrope in ekipo severnoameriških upov.

Vodstvo lige NHL, sindikat poklicnih igralcev (NHLPA) in Mednarodna hokejska zveza (IIHF) so pri oživitvi svetovnega pokala (naslednika Pokala Kanade), ki se ga udeležijo vsi najboljši hokejisti sveta, našli skupni jezik. Po letu 2004, ko je bil na sporedu drugi in hkrati zadnji - prvega so odigrali leta 1996 -, bo svetovni pokal spet oživel leta 2016, ko se bo svetovna hokejska smetana zbrala v Torontu. Tekmovanje, na katerem bo nastopilo osem moštev, bo trajalo dva tedna v septembru.

Ob šestih hokejskih velesilah – Kanadi, ZDA, Češki, Rusiji, Švedski in Finski – bosta nastopili še ekipa Evrope in ekipa najperspektivnejših severnoameriških hokejistov do 23 let. Največ igralcev ekipe Evrope (države, ki samostojno ne nastopajo na pokalu) naj bi bilo iz Slovaške, Švice, Danske, Nemčije, prostor pa bo, kot pišejo na uradni strani severnoameriške hokejske lige, tudi za ase, kot je Anže Kopitar ali Norvežan Mats Zuccarello.

Tekmovanje - nastopilo naj bi več kot 150 NHL-ovcev-, ki bo uvod v sezono lige NHL, bo potekalo na igriščih, ki ustrezajo merilom lige NHL, prav tako bodo veljala pravila najmočnejše hokejske lige na svetu. Ekipe, sestavljene bodo iz 23 hokejistov (trije vratarji), morajo seznam z vsaj 16 igralci (med njimi dva vratarja), oddati do prvega marca leta 2016, popolni seznami naj bi bili znani junija leta 2016. Svetovni pokal bo omogočil, da se na enem mestu zberejo vsi največji mojstri te igre, kar na svetovnem prvenstvu elite zaradi končnice lige NHL ni mogoče.

Na zadnjem svetovnem pokalu je slavila Kanada, leta 1996 pa ZDA.

Ne spreglejte