Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
12.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
liga EBEL

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2014, 12.11

8 let, 3 mesece

Spremembe v ligi EBEL: za zmago tri točke, daljši podaljšek …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Prihodnjo sezono bo v razširjenem avstrijskem prvenstvu začelo veljati nekaj sprememb. Med drugim bo ekipa, ki bo zmagala po rednem delu, dobila tri točke, podaljšek pa bo daljši.

Na generalni skupščini lige EBEL na Dunaju so vodilni možje sprejeli nekaj novosti, ki bodo začele veljati v sezoni 2015/2016. Ena od večjih sprememb bo ta, da bo liga pri podeljevanja točk sledila močnim evropskim ligam, kar pomeni, da bo zmaga po rednem delu tekme prinesla tri točke, ne več le dveh. Če bo na srečanju potreben podaljšek, si bosta obe moštvi izborili vsaj točko, zmagovalcu pa bo pripadla še ena (torej dve točki za zmago v podaljšku ali po kazenskih strelih).

Od prihodnje sezone bo daljši tudi podaljšek, ki bo dolg sedem minut, prve tri minute bosta moštvi igrali 4 na 4, po prvi prekinitvi po tretji minuti pa 3 na 3. Če bo v tem delu kakšna izključitev, bosta moštvi igrali 4 na 3. Klubi bodo hokejiste na preizkušnji lahko preizkušali do 12. novembra 2015.

Na skupščini so se poklonili še prvemu predsedniku lige, novembra umrlemu Karlu Nedwedu, čigar ime bo za vselej vpeto v to tekmovanje, tudi lovorika se bo imenovala po njem.

Ne spreglejte