Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2015,
15.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Ostrava svetovno prvenstvo Češka Matjaž Kopitar

Petek, 1. 5. 2015, 15.35

5 let, 2 meseca

Sobotni sestanek bo dal zadnji odgovor, beloruski selektor kapetana še ni odpisal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je opravila še zadnji trening pred prvo tekmo SP, ki jo bo v soboto odigrala proti Belorusom. V vratih bo začel Robert Kristan, kdo bo ostal na tribuni, bo znano v soboto.

Svetovno prvenstvo elitne divizije, 79. po vrsti, danes odpira vrata s štirimi tekmami. Slovenija, razvrščena je v skupino B v Ostravi, bo prvo srečanje odigrala v soboto ob 16.15, ko ji bo nasproti stala Belorusija. Takrat bodo varovanci Matjaža Kopitarja sploh prvič spoznali led v ČEZ Areni, saj so oba treninga pred premierno tekmo na Češkem opravili v ogrevalni dvorani.

V četrtek bi sicer morali trenirati na prizorišču tekem, a se je zapletlo in so končali v manjši dvorani. Slovenski selektor se s tem ne želi preveč obremenjevati: "Nismo mogli vsega izvesti. Včeraj bi morali trenirati v glavni dvorani, ampak mislim, da bo zelo podobno. Led je dober tukaj, led je dober tam."

Brez razdrsavanja, med vratnicama najizkušenejši

Za rise je bil to zadnji stik z ledeno ploskvijo pred prvim preizkusom prvenstva, saj so se v slovenskem taboru odločili, da izpustijo razdrsavanje, ki bi moralo biti na sporedu v soboto ob 9.30. "Glede na to, kakšen razpored treninga imamo, bi morali zelo zgodaj vstati, hiteli bi na trening in nazaj na kosilo, nato na sestanek, bili bi brez počitka. Fantje natančno vedo, kaj morajo narediti," je Kopitar pojasnil, zakaj bodo imeli slovenski hokejisti, ki jih po obračunu z Belorusi v manj kot 24 urah čakajo še aktualni svetovni prvaki Rusi, v soboto prost dopoldan.

O tem, kdo od reprezentantov bo tekmo spremljal s tribune (v Ostravi jih je 25, za obračun jih bo prijavljenih 22), selektor še ni želel razpredati. Fantom bo odločitev sporočil na sobotnem sestanku, je pa že zdaj jasno, da bo v vratih pričakovano začela najizkušenejša slovenska hobotnica Robert Kristan, za katerega bo to deseto člansko prvenstvo.

Pri Slovencih brez težav s poškodbami, pri Belorusih pač ne

Veseli podatek, da v reprezentanci ni težav s poškodbami, kakšna manjša sicer je, a ni tako hudo, da bi kdo moral izpustiti srečanje. Drugače je pri Belorusih, ki jih je po četrtkovem treningu razžalostila novica, da jim proti Sloveniji zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati kapetan Aleksej Kaljužni. Vsaj tako so zapisali na uradni strani beloruske hokejske zveze.

Po treningu, ki smo ga obiskali, pa je selektor Dave Lewis, morda iz taktičnih razlogov, nekoliko obrnil ploščo in dejal, da bo 37-letnik zjutraj prisoten na razdrsavanju, po katerem se bodo odločili, ali bo zaigral ali ne. Če veterana v ekipi ne bo, bodo na centrsko mesto postavili Sergeja Kostitsina.

Zagotovo pa Lewis na Češkem ne bo mogel računati na edinega beloruskega NHL-ovca Mihaila Grabovskega, ki mu New York Islandersi po obstanku v konferenčnem četrtfinalu niso prižgali zelene luči za nastop na SP.

"Mi smo se pripravljali na njih. Malo smo jih preučili, tako da vemo, kako in kaj naj bi on igrali," je bil o pripravah na nasprotnika kratek in jedrnat selektor, ki tudi sam komaj čaka, da se prvenstvo za Slovenijo začne: "Pred prvo tekmo je vedno malo nervoze. Mislim pa, da je veliko pozitivnega, da je tudi naboj pravi, tako da smo pripravljeni na prvo tekmo."

Ne spreglejte