Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2015,
17.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Sobota, 28. 11. 2015, 17.34

7 let, 12 mesecev

Slovensko-slovaška naveza zrežirala velik preobrat: Nismo pomislili na poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anže Kopitar in Los Angeles Kings so s 3:2 premagali aktualne prvake Chicago Blackhawks. Kralji so že zaostajali z 0:2, po preobratu pa so si zmago zagotovili v podaljšku.

Prvaki so tekmo v Los Angelesu začeli po svojih željah in hitro povedli prek Patricka Kana. Sredi obračuna je vodstvo gostov okrepil še Niklas Hjalmarsson, a domači hokejisti, ki so nastreljali prvake (36:22) v strelih v okvir vrat, se niso predali. Popoln preobrat je začel Jeff Carter, ki je že v prvi minuti zadnje tretjine znižal rezultat, pet minut pred koncem tekme pa sta kraljem podaljšek zagotovila Marian Gaborik in Anže Kopitar. Podal je Slovenec, zabil pa Slovak. Slovensko-slovaška naveza je vajo ponovila tudi v podaljšku, ko se je z nekaj novimi odličnimi obrambami izkazal Jonathan Quick, in zmaga kraljev je ostala doma.

"Igra v prvi tretjini ni bila taka, kot smo želeli, a smo zaigrali bolje v drugi. Čeprav smo zaostajali z 0:2, nismo odnehali. V nadaljevanju smo veliko smo streljali, izvajali pritisk in poskušali čim bolj zaposliti Darlinga. Prek Jeffa (Carterja, op. a.) nam je zaostanek uspelo prepoloviti in na koncu zmagati," je po zmagi navdušeno razlagal Gaborik, ki kljub zaostanku ni pomisli na poraz: "Nikoli nismo razmišljali, da te tekme ne bomo dobili. Takšnega razmišljanja v naši ekipi ni bilo. Vedeli smo, da se lahko vrnemo, vršili smo pritisk v njihovi tretjini in v zadnjem delu le uspeli izkoristiti svoje priložnosti."

Triintridesetletni Slovak je ob tem priznal, da je vesel, da je lahko pomagal z zadetki (v tej sezoni jih je dosegel le pet) in da upa, da bo tudi v prihodnje soigralcem pomagal na ta način. Pomembna tekma prihaja že v noči na sredo, ko bodo gostili Vancouver. Točke bodo štele "dvojno", saj gre za divizijskega tekmeca, proti katerim kralji letos niso igrali najbolje.

"Strelci si krepijo samozavest z zadetki, upam, da mu bo to pomagalo," je o Gaborikovemu doprinosu dejal trener Darryl Sutter in pohvalil fante: "Vsekakor je razveseljivo, da se nam je uspelo vrniti. Mislim, da smo odigrali solidno tekmo. Ob vstopu v zadnjo tretjino smo čutili, da smo še vedno zraven, in uspelo nam je. Ob tem nam je pomagal tudi Quicke, ki je uspešno posredoval ob kar nekaj napadih, vključno v zadnjih sekundah, ko bi Chicago lahko zadel in zmagal."

Boedker s hat-trickom

Vodilni Montreal je v podaljšku izgubil z New Jersey Devils, vodilni na zahodu Dallas zdaj za njim zaostaja le še točko. Tudi zvezde so slavile v podaljšku, čeprav je še v 44. minuti kazalo na zmago Minnesote, ki je vodila s 3:0. A so gostje priredili preobrat, izenačili, v podaljšani igri pa jim je novi dve točki prinesel Tyler Seguin. Še bolj vroče je bilo v Pittsburghu, kjer je zadnja ekipa zahoda Edmonton slavil po kazenskih strelih.

Odličen večer je imel Mikael Boedker, s hatr-trickom je Arizoni priigral tesno zmago nad Senatorji. Zadetek razlike ja na koncu ločil tudi New York Islanderse, ki so po zadetku kapetana Johna Tavaresa s 3:2 premagali Tampo, pri kateri je Steven Stamkos zapravil kazenski strel.

Ne spreglejte