Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
9.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slava Vojnov liga NHL Los Angeles Kings liga KHL

Četrtek, 17. 9. 2015, 9.43

8 let

Slava Vojnov nič več Kralj: Brez izgona, v Rusijo se vrača kar sam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Saga Slava Vojnova, ki se je začela pred skoraj letom dni, se, kot kaže, končuje. Zaradi družinskega nasilja mu je grozil izgon iz ZDA, a je še pred odločitvijo sodišča sporočil, da se vrača v Rusijo.

Petindvajsetletni, zdaj že nekdanji, branilec Los Angeles Kings se je oktobra lani znesel nad partnerico Marto Varlamovo, ki se je zaradi poškodb morala zateči v bolnišnico. Slava Vojnov dejanj, ki ga je bremenila obtožnica, ni nikoli priznal, je pa prevzel odgovornost za dogajanje tistega "usodnega dne". V začetku julija je začel prestajati 90-dnevno zaporno kazen, po slabih dveh mesecih luksuznega zapora pa so ga predali sodišču, ki se ukvarja s prekrški tujih državljanov. Večina pravnih strokovnjakov mu je napovedovala le eno, in sicer izgon iz države.

Odhaja sam

Najverjetneje bi ga tudi dočakal, če v sredo prek svojega agenta v javnost ne bi poslal naslednjega sporočila: "Obvestil sem vodstvo lige NHL, sindikat igralcev NHLPA in organizacijo Los Angeles Kings, da takoj začnem proces vrnitve v Rusijo, kamor se bom vrnil z družino. Iskreno se opravičujem vsem, ki sem jih s svojim položajem prizadel, igralcem Los Angeles Kings pa želim veliko uspeha v prihodnosti."

Prekinili bi, če ne bi sam sporočil, da odhaja

Oglasilo se je tudi vodstvo Kraljev, od katerega so v zadnjih časih mnogi zahtevali, naj z Vojnovim prekine pogodbo. Če so to lahko naredili v primeru Mika Richardsa, ki so ga zasačili z nedovoljenimi tabletami, morajo tudi z Rusom, so bile zahteve navijačev.

"Že vse od pridržanja smo se v klubu odločili, da ne bo več igral za ekipo Los Angeles Kings. Imeli smo določene premišljene prijeme, s katerimi bi to tudi uresničili, zadnji rok pa je bil 17. september. Z igralcem bi prekinili pogodbo, a glede na to, da je danes sporočil, da namerava zapustiti ZDA, to ne bo potrebno. Že ob aretaciji Vojnova preteklo leto smo javno povedali, da naša organizacija ne bo dopuščala družinskega nasilja," so pri kalifornijskem klubu med drugim zapisali v sporočilu za javnost in dodali še, da bodo s serijo delavnic svoje igralce v prihodnje ozaveščali o vrednotah in načelih, ki jih spodbuja organizacija. Vodstvo Kraljev še dodaja, da čeprav pogodbe niso prekinili, Vojnovu ne bodo izplačali preostalih 19 milijonov dolarjev, saj ni več njihov igralec.

Doma z višjo pogodbo?

Glede na to, da bo Rus prostovoljno zapustil ZDA, bi spet lahko zaprosil za vizo in se vrnil, a se to (najverjetneje) ne bo zgodilo. Doma naj bi ga z odprtimi rokami čakalo moštvo lige KHL – v Rusiji kot glavna kandidata za odkup pravic od Čeljabinska navajajo Muršakov CSKA in aktualnega prvaka SKA –, v katerem naj bi zaslužil še več kot onkraj Atlantika.

Ne spreglejte