Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 1. 2014,
19.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Aleš Mušič HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL

Natisni članek

Nedelja, 19. 1. 2014, 19.09

8 let, 3 mesece

Šestnajst sekund za preobrat in prvi dve točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so na drugi tekmi kvalifikacij za končnico ulovili pomembni točki. S 4:2 so ugnali Gradec, odločilen je bil začetek zadnje tretjine, ko so v razmiku 16 sekund, zadeli dvakrat.

Po dobrih dveh tednih so zeleno-beli pozdravili domačo dvorano Tivoli, ki je v tekmovalnem smislu lige EBEL samevala od 3. januarja, ko so Ljubljančani odigrali zadnjo domačo tekmo v tekmovanju. Pozdravili pa so tudi povratnika Nicka Rossa, ki je moral zaradi naleta na napadalca Bolzana Kima Strömberga svoje soigralce spremljati s tribun. Kot že vse od tekem po božiču, tudi tokrat Ivo Jan ni mogel računati na nesrečnega Judda Blackwaterja, se je pa v ekipo po tekmi odsotnosti vrnil Gregor Koblar, ki ob prvem kvalifikacijskem porazu proti Celovcu zaradi težav z ramo ni igral.

Pritisk Olimpije izkoristil Koren

Olimpija je tekmo začela bolj zagnano, Danny Sabourin v vratih ''panterjev'' se je namreč ogrel že v prvih sekundah. In ni preteklo prav veliko časa, ko je v 100. sekundi nemočno pobral plošček iz svojega gola. Ken Ograjenšek je na sredini igrišča lepo podal na levo do Gala Korena, ki je z močnim strelom z vrha krogov presenetil nasprotnikovega čuvaja mreže. Ljubljančani so bili še naprej nevarnejši nasprotnik, poskušali so Ross, ki se je na ledene ploskve vrnil z veliko energije, Verlič in Ograjenšek, a jim vodstva ni uspelo zvišati, tudi ob številčni premoči, ki so jo imeli štiri minute zapored, ne.

Gostje so do prve prave priložnosti prišli šele v 10. minuti, ko je bil izključen Damjan Dervarič, a je Jerry Kuhn ubranil vse strele. Je pa tik pred iztekom branilčeve kazni v protinapad pobegnil kapetan Aleš Mušič, a bil, podobno kot soigralci, pri svojem poskusu neuspešen. Oklepniki iz avstrijske Štajerske so se do konca tretjine malce le ogreli, a tudi iz priložnosti, ki so bile sicer redke (razmerje v strelih prve tretjine je bilo 15:7 za Olimpijo), jim do prvega odmora rezultata na semaforju ni uspelo spremeniti.

Zapele pesti, Kuhn klonil dvakrat

Jim je pa to uspelo kaj hitro v nadaljevanju tekme, ko je ljubljanska obramba v 24. minuti pozabila na Oliviera Labella, ki mu po podaji Daniela Wogerja z leve strani pred gol ni bilo težko izenačiti. Olimpija je imela kmalu po izpisu 1:1 spet igralca več, a zeleno-beli v igri pet na štiri tokrat niso imeli prav veliko domišljije. V 29. minuti tekme, na kateri se je nervoza stopnjevala na obeh straneh, ob mnogih naletih je sodniška ostala nema, so pesti zapele med Kenom Ograjenškom in Andreasom Wiedergutom, ki sta si prislužila petminutno hlajenje.

Kratek pretep je očitno bolje vplival na goste, ki so v 30. minuti po slabem posredovanju Kuhna (plošček mu je ušel iz lovilke v gol) prek Joshue Soaresa povedli z 2:1. Nadaljevanje je prineslo nepovezano igro na obeh straneh in še dve izključitvi Gradca. Ob zadnji, ki je prišla minuto pred koncem drugega dela, je imel izenačenje na palici Aleš Mušič, a je Sabourin Ljubljančanom preprečil veselje.

Silovit začetek prinesel preobrat

Olimpija je v zadnjo tretjino z igralcem več krenila silovito in že v 29 sekundi po strelu Kennetha MacAulayja z razdalje izenačila. Navijači na tribunah so se še veselili drugega zadetka, ko so imeli že nov razlog za veselje. Gal Koren se je sprehodil med obrambo Gradca in po zgolj 16 sekundah rezultatskega izenačenja poskrbel za novo vodstvo. Za Korena, ki je 26. decembra v dresu ''zmajev'' v ligi EBEL debitiral z zadetkom, je bil to tretji zadetek sezone. Gostje so lovili priključek in sredi tretjine tudi menili, da so ga ujeli, a sodniki zadetka niso priznali. Zeleno-beli so z dobro obrambo nasprotnikom dodobra onemogočali priložnosti. Ob koncu je Gradec poskušal še brez vratarja, a so se mu vsi poskusi izjalovili, ko je Aleš Mušič štiri sekunde pred koncem zadel za 4:2.

Zeleno-beli so vknjižili prvi točki v drugem delu razširjenega avstrijskega prvenstva, novi pa bodo lovili v petek, ko bodo gostovali v Innsbrucku.

Ne spreglejte