Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
17.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hokejska liga prvakov Red Bull Salzburg Aleš Kranjc Luka Gračnar VSV Beljak Klemen Pretnar Sparta Praga Blaž Gregorc Robert Kristan Gašper Cerkovnik Jaka Ankerst Robert Sabolič

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 17.25

7 let, 12 mesecev

Še mesec dni do lova na hokejsko lovoriko. Za začetek slovenski dvoboj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še mesec dni nas loči od hokejske lige prvakov, v kateri se bo 44 klubov od 21. avgusta bojevalo za naslov prvakov. Že prvi krog bo za Slovence izjemno zanimiv, obeta se namreč boj slovenske trojice.

Osem slovenskih oklepnikov se bo čez mesec dni podalo v bitko za naslov zmagovalcev lige prvakov, v kateri bo v prihajajoči sezoni sodelovalo 44 moštev iz 12 evropskih držav. V skupinskem delu vsak klub odigra šest tekem, po tri doma in tri v gosteh, v osmino finala pa se uvrstijo zmagovalec vsake skupine (11) in pet najbolje drugouvrščenih klubov. Nagradni sklad tekmovanja je 1,5 milijona evrov. Kdo bo dobil kolikšen kos pogače, še ni natančno določeno, znano pa je, da bo zmagovalec pobral do 160 tisoč evrov.

V boju za lovoriko in denarne nagrade so, kot rečeno, tudi klubi osmih legionarjev. In proti komu bodo ti začeli sezono? Robert Sabolič bo s praško Sparto najprej odpotoval na Finsko, kjer bodo s soigralci gostovali pri klubu KalPa Kuopio, ki je lani ostal brez končnice v elitni finski ligi. Branilec Aleš Kranjc bo sezono odprl na domačem terenu, Köln namreč pričakuje slovaške prvake iz Košic. Že prvi dan tekmovanja se bodo udarili trije Slovenci. Francoski prvak Briancon, njegova člana sta Gašper Cerkovnik in Jaka Ankerst, bo gostil Beljak Klemena Pretnarja.

Ligo prvakov bodo na gostovanju začeli še Blaž Gregorc in Robert Kristan, ki se bosta s Pardubicami zoperstavila švedskemu polfinalistu iz Linköpinga, ter Luka Gračnar, z avstrijskim prvakom Salzburgom bo palice prekrižal s finskim četrtfinalistom JYP Jyväskylä.

Skupinski del bo med 21. avgustom in 7. oktobrom, prvak pa bo znan 3. februarja prihodnje leto.

Ne spreglejte