Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL KAC Celovec Ivo Jan

Petek, 9. 10. 2015, 11.25

8 let

Še en poraz Olimpije, Gračnarjevi pokvarili debi Iva Jana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so po visokem nedeljskem porazu z Znojmom (2:7) izgubili še na domačem ledu proti Celovcu. Ivo Jan kot trener Gradca neuspešno debitiral proti Salzburgu.

Zeleni zmaji so rdečim zmajem, ki so odlično in predvsem hitro izkoriščali igralca več, priznali premoč z 1:4. Gostje so bili boljši tekmec in so na Koroško zasluženo odpeljali tri točke, kar je po tekmi iskreno priznal tudi domači trener Fabian Dahlem. Ta ni mogel računati na napadalca Guillauma Desbiensa, ki še okreva po pretresu možganov, mladega Aljaža Uduča, ki se spopada s težavami hrbta, in branilca Davida Planka, ki ima podobne težave. Kdo ve, kako bi se tekma odvijala, če Andreju Hebarju že na uvodu zadetka ne bi preprečil okvir vrat, a nadaljevalo se je po željah bogatega moštva, ki ga je v vodstvo v 10. minuti popeljal Thomas Hundertpfund, štiri minute pozneje je neubranljivo meril še Luke Walker. Stefan Chaput je v 35. minuti z natančnim strelom z modre črte znižal na 1:2, a so gostje prek Jasona Desantisa odgovorili ob novem power-playu, ki so ga izkoristili po zgolj osmih sekundah. Končnih 1:4 je minuto pred koncem postavil Jonas Nordqvist.

Olimpija bo po porazu s Celovcem tudi prihodnji tekmi igrala na domačem ledu, v nedeljo v Tivoli prihaja Sapa Fehervar, v torek – prihodnji teden se bo ritem tekem še zgostil – pa Dornbirn.

Na slovenskem spopadu na Štajerskem je Ivo Jan po odhodu Todda Bjorkstranda Gradec prvič vodil kot glavni trener, skupaj s Sabahudinom Kovačevićem pa sta morala priznati premoč Salzburgu z Luko Gračnarjem, ki se je sredi tedna poslovil od nadaljnjega tekmovanja v ligi prvakov.

Drugi slovenski obračun je potekal v avstrijski prestolnici, kjer je domači Dunaj Klemna Pretnarja izgubil proti Bolzanu Matica Podlipnika. Slovenska Beljačana sta se veselila zmage proti vodilnemu Znojmu. Innsbruck je doma premagal Sapo, Linz pa je izgubil z Dornbirnom.

Ne spreglejte