Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Damir Gojanović

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 18.36

7 let, 12 mesecev

Sanje Zagrebčanov postale resničnost: Medveščak v KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če so že pred manj kot tednom navijači Medveščaka žalovali, saj je kazalo, da bodo ostali brez lige KHL, so lahko danes prešerno nasmejani. Po preobratu je zagrebški kolektiv postal 28. član lige.

Kontinentalna hokejska liga (KHL) velja za drugo najmočnejšo na svetu. Takoj za NHL. In če je slednjo možno spremljati le prek TV zaslonov, z izjemami na začetku sezone, bo liga KHL na dosegu roke tudi slovenskim navijačem. Zapeljati se bodo morali le do bližnjega Zagreba. ''Medvedi'' so bili namreč sprejeti v družbo klubov iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Latvije Belorusije, Slovaške in Češke.

Še prejšnji torek pa ni nič kazalo, da bi lahko do tega prišlo. Takrat je namreč predsednik KHL Aleksander Medvedev sporočil, da je novi član postal Vladivostok, o vstopu ''medvedov'' pa ne duha, ne sluha. A že v soboto se je napovedoval preobrat. In do tega je tudi prišlo. Medveščak je postal 28. član lige KHL. ''To je potrditev dolgoletnega dela in truda vseh zaposlenih v klubu. Ni pa le potrditev. To je tudi nagrada vsem, ki so nam stali ob strani. Navijačem, sponzorjem in vsem drugim, ki so v zadnjih štirih sezonah verjeli v projekt Medveščak. Vendar se za nas delo šele začenja. Pred nami so številni izzivi, predvsem moramo zagotoviti proračun, ki bo znašal približno 10 milijonov evrov. Do sredstev bomo prišli s pomočjo lokalnih, regionalnih in mednarodnih sponzorjev,'' je za klubsko spletno stran sporočil predsednik kluba Damir Gojanović.

Pri Medveščaku so tudi že pripravili seznam kanadskih in ameriških hokejistov s hrvaškimi koreninami, ki so pripravljeni igrati za klub. Odhod ''medvedov'' v KHL pa bi lahko pomenil tudi vnovično vrnitev Jesenic v ligo EBEL. ''Železarji'' naj bi se povezali prav z Medveščakom in imeli skupno ekipo. A trenutno je vse le še na ravni govoric …

Ne spreglejte