Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2021,
7.39

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

NHL liga NHL Minnesota Wild San Jose Sharks

Ponedeljek, 25. 10. 2021, 7.39

2 leti, 6 mesecev

LIGA NHL, 24. OKTOBER

Kosmatinci do tretje zmage, kriza zlatih vitezov se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
San Jose Sharks | "Morski psi" so doživeli prvi poraz. | Foto Guliverimage

"Morski psi" so doživeli prvi poraz.

Foto: Guliverimage

Moštvo Boston Bruins je na četrti tekmi v severnoameriški hokejski ligi NHL doseglo tretjo zmago. S 4:3 so bili v svojem TD Gardnu boljši od San Jose Sharks, ki so vpisali prvi poraz v sezoni. Še naprej pa slabo kaže Vegas Golden Knights. Doživeli so četrti zaporedni poraz, tokrat so bili z 2:0 boljši New York Islanders.

Kosmatinci iz Bostona so v zgodnjem nedeljskem terminu po lokalnem času udarno začeli, povedli s 3:0, nato pa na koncu celo trepetali za zmago po rednem delu. V prvi tretjini so bili za domače moštvo uspešni Brad Marchand po vsega 28 sekundah dvoboja, Derek Forbort v četrti ter David Pastrnak v 17. minuti. Za morske pse je v prvi tretjini zadel Jasper Weatherby.

Jake DeBrusk je v 26. minuti znova vzpostavil tri gole prednosti kosmatincev, v zadnji tretjini pa sta v razmaku 109 sekund med 54. in 56. minuto zadela Tomaš Hertl in Timo Meier. Gostje iz Kalifornije so v zadnjem delu poskusili tudi brez vratarja, a je obramba Bostona zdržala.

Bruins so po tretji zmagi na sredini atlantske divizije, a imajo proti ostalim ekipam pred njimi vsaj eno tekmo v rokah, medtem ko je San Jose zamudil priložnost za skok na vrh pacifiške divizije, kjer za zdaj ostajajo še neporaženi hokejisti Edmonton Oilers. Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja v tej diviziji ostajajo na šestem mestu po štirih zaporednih porazih.

Vegas Golden Knights so do zdaj zbrali eno zmago in štiri poraze. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vegas Golden Knights so do zdaj zbrali eno zmago in štiri poraze. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zlati vitezi nadaljujejo slabo serijo

Toliko jih ima v tem trenutku tudi moštvo iz Las Vegasa. Zlati vitezi nadaljujejo slabo serijo, tokrat pa so jih na domačem ledu ugnali Otočani iz New Yorka. Po dobrih dveh minutah je bil uspešen Josh Bailey, v 48. minuti pa je piko na i postavil Matthew Barzal s tretjim golom v sezoni. Vegas je sicer veliko poskušal, a je bil v vratih Newyorčanov razpoložen Ilja Sorokin, ki je ustavil vseh 42 strelov.

Na preostalih dveh tekmah so se zmag veselili hokejisti Detroit Red Wings in Nashville Predators. Slednji so s 5:2 ustavili Minnesoto Wild, zanje je bil to prvi poraz v sezoni. Roman Josi je za Nashville dosegel gol in tri podaje, Matt Duchene pa je prispeval tri podaje.

Rdeča krila so s 6:3 premagala Chicago Blackhawks. Na svoji šesti tekmi v ligi NHL je do prvega "hat-tricka" prišel Šved Lucas Raymond, sicer četrti izbor lanskega nabora. "To je bilo zabavno. Še posebej, ker smo se pobrali po bolečem porazu (1:6 proti Montreal Canadiens, op. STA). Prav tako je bil to poseben večer zame, saj mi je uspel prvi 'hat-trick' v karieri," je po zmagi dejal 19-letni Šved.

Ob tem je zabeležil še podajo in je skupno pri sedmih točkah (4 goli, 3 podaje). S tremi podajami sta se na tekmi izkazala tudi Tyler Bertuzzi in Dylan Larkin, Alex Nedeljkovic pa je v vratih Detroita zbral 32 obramb.

Kopitarjevi kralji bodo vnovič na ledu v noči na torek, ko bodo gostovali pri doslej še neporaženih St. Louis Blues.

Liga NHL, 24. oktober:

Boston Bruins : San Jose Sharks  4:3
Minnesota Wild : Nashville Predators  2:5
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 3:6
Vegas Golden Knights : New York Islanders  0:2

Lestvica:

Los Angeles Kings Dallas Stars
Sportal Nov zadetek Kopitarja, a tudi nov poraz #video
Montreal Canadiens
Sportal Edmonton, San Jose, Florida in Carolina še naprej uspešni, Montrealu že peti poraz
 
Ne spreglejte