Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
11.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga Nejc Berlisk Nathan DiCasmirro

Petek, 10. 3. 2017, 11.53

6 let, 7 mesecev

V soboto druga priložnost

"Sami smo krivi. Zdaj se moramo psihološko dvigniti."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

hdd jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Hokejisti Jesenic so v zadnjih desetih minutah sredinega četrtfinalnega obračuna z Lustenauom zapravili prvo priložnost za uvrstitev v polfinale. Po porazu z 2:3 v jeseniškem taboru razumljivo ni manjkalo mrkih obrazov, ki pa sporočajo: "Poraz nas ne sme preveč potreti. V soboto gremo v Avstrijo končat serijo."

Ko je okoli 3.500 jeseniških navijačev v sredo v lepo zapolnjeni Podmežakli dobrih deset minut pred koncem tekme pogledovalo proti semaforju z rezultatom, je večina že videla svoje moštvo v polfinalu Alpske lige. Železarji so namreč takrat po zadetkih Nejca Berliska in Nathana Di Casmirra vodili z 2:0 ter bili na dobri poti k tretji četrtfinalni zmagi in napredovanju v drugo fazo izločilnih bojev.

A nato so člani Lustenaua izkoristili padec v koncentraciji gostiteljev, najprej znižali zaostanek, nato izenačili, le 2,2 sekunde pred koncem tekme pa postavili piko na i in iz jeseniškega hokejskega hrama odnesli pomembno zmago. Zmago, s katero so se izognili koncu sezone in si zagotovili vsaj še eno tekmo. Jeseničani namreč zdaj vodijo z 2:1 v zmagah.

Padec koncentracije v najmanj primernem trenutku

"Sami smo krivi za poraz, a ta nas ne sme preveč potreti," sporoča Miha Brus. | Foto: Drago Cvetanovič "Sami smo krivi za poraz, a ta nas ne sme preveč potreti," sporoča Miha Brus. Foto: Drago Cvetanovič

"Vodstvo z 2:0 pred zadnjo tretjino, nato pa poraz. Na tako pomembni tekmi bi morali to prednost na vsak način zadržati, a nismo. Je, kar je. Ni nam uspelo zadržati prednosti, prav tako nismo izkoristili petih minut igre z igralcem več. Sami smo krivi za poraz. Vsekakor bi morali zbrano igrati vseh 60 minut. Nismo bili dovolj konstanti vseh 60 minut. Na koncu smo preveč popustili, tako da je Lustenau zmagal," je z glavo zmajeval kapetan Miha Brus.

Izkušeni Jaka Ankerst je prikimal njegovim besedam in v klubski diktafon dodal: "50 minut smo igrali dobro, zdržati bi morali še ne nekaj minut, a je raven naše koncentracije padla. Zakaj? Ne vem povsem. Mislim, da tudi oni niso pričakovali zmage na tekmi, a tako se je pač zgodilo. Na koncu si nismo zaslužili zmage."

Psihološki dvig

Jeseničani so kljub porazu še vedno v rezultatski prednosti. Vodijo z 2:1 v zmagah in za napredovanje v polfinale potrebujejo še eno zmago. To lahko dosežejo v soboto, ko se bo serija preselila na teren Lustenaua. Če bodo izgubili, bo o polfinalistu odločala peta tekma, ki bi jo odigrali prihodnjo sredo na Gorenjskem.

Jeseničani imajo v soboto drugo priložnost za preboj v polfinale. Tam na zmagovalca med železarji in Lustenauom čaka Asiago. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Jeseničani imajo v soboto drugo priložnost za preboj v polfinale. Tam na zmagovalca med železarji in Lustenauom čaka Asiago. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

A četa Nika Zupančiča je odločena, da serijo konča že v Avstriji, kjer je slavila že pretekli teden. "Verjamem, da smo boljša ekipa. Poraz nas ne sme preveč potreti, zdaj se moramo hitro psihološko dvigniti. Še vedno vodimo z 2:1 v zmagah. V soboto gremo končat serijo," je odločen Brus.

Asiago čaka na razplet

Trije klubi so četrtfinalno serijo že končali, in sicer so se brez poraza v polfinale uvrstili sami italijanski predstavniki Ritten, Cortina in Asiago. Prva dva se bosta za finale udarila med seboj, medtem ko Asiago čaka na razplet četrtfinala med Jesenicami in Lustenauom.

Alpska liga, 4. četrtfinalna tekma*

Sobota, 11. marec
Lustenau – HDD Sij Acroni Jesenice /1:2/

//Razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

*Morebitna peta tekma bo v sredo, 15. marca, na Jesenicah.

Ne spreglejte